Den Ham grijpt laatste strohalm

Scoren gaat de Hammer ploeg dit seizoen niet zo bijzonder goed af. Tegen de FC Meppel maakt Den Ham graag een uitzondering. Na de 5-0 thuisoverwinning eind januari volgde nu een 3-0 overwinning op de rode lantaarn drager. Binnen de minuut lag de bal al achter doelman Kampherbeek in het net. Op de rechterflank haalde Thomas Remmink de achterlijn en zijn op maat gegeven voorzet werd door Daan Timmerman binnen getikt. Wát een begin voor de Hammenaren, die deze wedstrijd de laatste kans hadden om in ieder geval de nakompetitie nog te bereiken.

De rest van de eerste helft was het echter billenknijpen. Uit Almelo kwamen de berichten dat de ploeg van Elim met 0-2 aan de leiding ging tegen P.H. Dat betekende dus dat Den Ham moest winnen in Meppel om niet rechtstreeks te degraderen. Meppel was gedurende langere tijd de bovenliggende partij, maar de ploeg wist nog moeilijker te scoren dan Den Ham. In de 24e minuut goed doorzetten van Schurink op de linkerkant, wat tot een kans leidde voor Luuk Kuiper. In de rebound de eerste mogelijkheid middels een afzwaaiend schot voor Meppel.

Na de thee een energieker Den Ham binnen de lijnen. Luuk Kuiper werd in de 55e minuut binnen het strafschopgebied gevloerd en schoot vervolgens de toegekende strafschop hard binnen. Slechts enkele minuten later was het Thomas Remmink die een voorzet van Luuk Kuiper volley nam en opnieuw doelman Kampherbeek kansloos liet. Daarmee zaten de Hammeneren op rozen. Uit Almelo kwamen de berichten dat P.H. de zaak had omgebogen in een 5-2 overwinning, waardoor rechtstreekse degradatie werd voorkomen. Den Ham mag nu proberen in de nakompetitie een plek in de 2e klasse veilig te stellen. Daarbij spelen 21 ploegen om 2 plekken, dus het beloofd een ware tombola te worden.