DOS’37 wint opnieuw Twenterandderby van Vroomshoopse Boys

VROOMSHOOP – De mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman hadden nog een hele kleine kans op het kampioenschap, maar Sparta Enschede maakte geen fout tegen Gramsbergen en mag zich de kampioen van de tweede klasse J noemen. DOS’37 deed nú wel wat het moest doen en won (achteraf) in deze Twenterandderby vrij eenvoudig van Vroomshoopse Boys. DOS’37 heeft echter teveel steken laten vallen na de winterstop, met o.a. twee fatale nederlagen tegen degradatiekandidaten Enter Vooruit en Tubantia. DOS’37 rest nog één thuiswedstrijd tegen de kersverse kampioen en dan kunnen de geel-zwarten zich gaan opmaken voor de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse.

 

DOS’37 maakte het spel en Vroomshoopse Boys loerde op de counter

Op een mooie zonnige voetbalmiddag vond de Twenterandderby plaats tussen Vroomshoopse Boys en DOS’37, de nummer 5 tegen de nummer 2 in de tweede klasse J. DOS’37 begon goed aan de wedstrijd met goed spel op het middenveld en zocht geregeld via de flanken naar Senna Silva van der Veen en Ronald te Morsche. Opnieuw stond de jonge Olaf de Lange in de spits, om de ballen voorin vast te houden en te kaatsen. De eerste kans aan DOS’37-zijde kwam op naam van Senna Silva van der Veen. Hij werd aangespeeld aan de zijkant en trok naar binnen, maar zijn tamme schot werd gepakt door de keeper. DOS’37 was optisch de betere ploeg deze wedstrijd, maar tot echte kansen leidde het echter niet. Het spel vond veel op het middenveld plaats met Sander Thomas en de goed spelende Mark van Pijkeren. Na een half uur spelen werd Ronald te Morsche hoog aangespeeld in de zestien, maar zijn kopbal ging hoog over het doel.

 

Kansen voor de Boys en DOS’37, maar geen doelpunten

Vroomshoopse Boys kreeg in de 33e minuut een goede mogelijkheid om de score te openen, maar een te zacht schot ging nog langs doelman Patrick Nitert, maar werd door Jordi Brinkman ternauwernood van de lijn gehaald. Hier kwamen de Vriezenveners goed weg. De gezapige eerste helft liep naar het einde en DOS’37 kreeg nog twee goede mogelijkheden om de score te openen. Beide kansen kwamen op naam van Senna Silva van der Veen, maar zijn afwerking was niet goed genoeg om de doelman van de Boys te verschalken. De acteurs gingen rusten met een 0-0 stand in deze drukbezochte Twenterandderby.

 

DOS’37 bleef goed voetballen en op zoek naar een doelpunt

DOS’37 ging door met goed voetbal tegen de Boys in de tweede helft. De eerste kans was voor Sander Thomas. Mark van Pijkeren stuurde Sander Thomas weg , maar zijn schot werd tot een hoekschop verwerkt. De hoekschop werd resoluut geruimd door de Boys en in de tegenaanval werd de bal opnieuw van de lijn gehaald, deze keer door Shakki Mohamed. Het spel golfde mooi heen en weer in het begin van deze tweede helft. In de 55e minuut ging Olaf de Lange diep en kapte zijn tegenstander fraai uit en legde de bal af op Mark van Pijkeren, maar zijn schot werd simpel gepakt door de Boys-keeper. Vijf minuten later is het dan toch eindelijk raak. Sander Thomas kreeg de bal uit een kort genomen vrije trap, hij liep naar binnen en speelde zijn man uit en schoot prachtig en snoeihard in de verre hoek binnen. Zo stond het 0-1 op de Bosrand. Jeroen Niks ging wisselen en bracht Hidde Boers in het veld voor de moe gestreden Michel Kamphuis. Een wissel wat goed uit zou pakken in de wedstrijd, zo bleek later.

 

De Boys op gelijke hoogte, maar kort daarna kwam DOS’37 weer op voorsprong

Vroomshoopse Boys loerde geregeld op de counter en daar hadden de Vriezenveners enigszins moeite mee deze middag. Tien minuten na de 0-1 kwam de thuisploeg op 1-1. Door een goed uitgespeelde counter werd de bal via de zijkant voorgegeven en goed afgerond in de zestien. En zo stond het weer gelijk in Vroomhoop, maar dit was van korte duur. Drie minuten later werd Ronald te Morsche aangespeeld in de zestien en legde hem voor zijn linkervoet op de rand van de zestien en raakte de bal goed en deze verdween fenomenaal in de kruising. Zo maakte DOS-topscorer Ronald te Morsche de 1-2 voor DOS’37 en produceerde hij alweer zijn 15e doelpunt van het seizoen in 2J.

 

Opnieuw een hattrick voor Hidde Boers dit seizoen

In oktober 2022 uit bij SC Elim maakte Hidde Boers zijn eerste hattrick ooit in het eerste elftal en nu uit tegen de Boys produceerde hij opnieuw een hattrick. Hidde Boers kwam in de 59e minuut in het veld deze middag en schoot zijn eerste treffer lekker binnen, na het terugleggen van de bal op de zestien en schoot hij de bal prachtig binnen in de linkerhoek. Zo werd het 1-3 in de 73e minuut. De Boys deden drie minuten later meteen wat terug, met wederom een goede counter vanaf de linkerkant, waarbij de bal goed werd voorgezet en het 2-3 werd. Veel spelers van DOS’37 dachten aan buitenspel, maar de vlag bleef omlaag. De Boys kreeg vervolgens nog een goede mogelijkheid om de gelijkmaker te maken, maar door een superieure redding van Patrick Nitert, werd de bal uit het doel getikt en in de snelle tegenaanval werd het 2-4 voor de Vriezenveners. Hidde Boers schoot zijn tweede in de touwen op aangeven van Ronald te Morsche. Dit leek de eindstand te worden, maar Hidde Boers had er nog geen genoeg van en schoot in de 92e minuut ook nog de 2-5 binnen voor DOS’37 en hiermee maakte hij een mooie hattrick in deze Twenterandderby. Zo wist DOS’37 dan toch een uitwedstrijd na de winterstop in winst om te zetten en het was meteen de op-één-na dikste overwinning op vreemde bodem, na de 1-7 bij SC Elim.

 

DOS’37 kan zich richten op de nacompetitie tegen WVF Zwolle

DOS’37 won uiteindelijk vrij eenvoudig en was voetballend de betere in deze Twenterandderby en kan na volgende week zich gaan opmaken voor de nacompetitie. Door de winst van DOS’37 in Vroomshoop, het verlies van Gramsbergen bij Sparta en het gelijkspel van Nieuwleusen bij Tubantia, is DOS’37 met nog één speelronde te gaan, definitief op de tweede plek in 2J geëindigd. De kersverse kampioenen van Sparta komen volgende week eerst nog op bezoek op Het Midden. De wedstrijd zal om half drie beginnen. De week daarna, op zaterdag 3 juni speelt DOS’37 dan thuis op het eigen sportpark Het Midden, tegen oude bekende WVF uit Zwolle. DOS’37 heeft dit thuisvoordeel te danken aan de hoge rangschikking op de eindstand in 2J en loot daarom in deze knock-out-wedstrijd de laagst geklasseerde periodekampioen uit de 2e klasse I. Maar eerst rest dan nog de thuiswedstrijd tegen Sparta, tijdens speelronde 26 op zaterdag 27 mei a.s.

 

Wedstrijdstatistieken

 

Wedstrijd: Vroomshoopse Boys- DOS’37 2-5 (0-0)

 

Doelpunt : (59’) 0-1 Sander Thomas, (69’) 1-1 Juliën Derks, (72’) 1-2 Ronald te Morsche, (73’) 1-3 Hidde Boers, (76’) 2-3 Bert Verschoor, (83’) 2-4 Hidde Boers, (92’) 2-5 Hidde Boers

 

Scheidsrechter : Joost Soeter uit Zeddam

 

Gele kaarten: Jesper Derks (Vroomshoopse Boys), Job Derksen, Glenn Jansen (beiden DOS’37)

 

Rode kaarten : geen

 

Aantal toeschouwers : 500

 

Bijzonderheden: Invaller Glenn Jansen was de enige DOS-speler die deze competitie op scherp stond, met 4 geïncasseerde gele kaarten dit seizoen. Door zaterdag zijn 5e gele prent te hebben ontvangen, is de gedreven middenvelder uitgesloten voor het duel tegen Sparta, maar daarna weer speelgerechtigd voor de nacompetitie. De kaart werd dan ook enigszins met een bescheiden glimlach ontvangen.

 

Opstelling DOS’37 : Patrick Nitert (k), Job Derksen (88’ Martijn Olde Olthof), Melvin Kemp, Jordi Brinkman, Sander Thomas (74’Glenn Jansen), Mark van Pijkeren (88’ Twan Schoonewille), Shakki Mohamed, Senna Silva van der Veen, Ronald te Morsche, Michel Kamphuis © (59’Hidde Boers), Olaf de Lange (74’ Koen Nijkamp)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer