Wouter Nederhand

EHV speelt zich veilig met terechte winst op Apeldoorn

De hockeyheren van EHV hebben zondagmiddag in de eerste klasse A de thuiswedstrijd tegen Apeldoorn met 5-2 gewonnen. Daarmee hebben de Enschedeërs hun abonnement op deze competitie met minimaal één seizoen verlengd en dat was eerder dan dat ze in de winterstop misschien gehoopt hadden.

Dankzij vier overwinningen kan nu al, drie wedstrijden voor het einde, een voorschot op de jaargang 2023-2024 genomen worden en dat was voor trainer-coach Richard van Wezenbeek de grootste winst van deze middag: ‘Het ging vandaag om overleven, hoe was geen hoofdzaak. Iedereen was fit en de jongens hadden er allemaal erg veel zin in om te laten zien dat ze in deze klasse thuis horen. Goed hockeyen kunnen ze als geen ander, maar dat had ze niet altijd de drie punten gebracht. Dat ze ook met het mes tussen de tanden een overwinning over de drempel kunnen slepen, hebben ze de afgelopen weken ruim voldoende getoond en vandaag helemaal. Ik gun ze dit van harte, ze mogen nu zelf de slingers ophangen.’

Han Hoefman opende de score voor EHV, waarna Apeldoorn terugkwam tot 1-1. Eenzelfde scoreverloop zagen de vele trouwe supporters bij de 2-1 van Koen Beumer, die eveneens vrij snel werd geëgaliseerd. Daarna was het hek van de dam, hield keeper Joris Faas zijn hok schoon en liep de thuisploeg uit naar een royale en geenszins geflatteerde 5-2 triomf, dankzij een puntgave hattrick van Wouter Nederhand, die uiteraard door zijn teamgenoten werd gekozen tot Damsté Man of the Match.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer