HHC Onder 23 promoveert naar betaald voetbal

HHC Hardenberg Onder 23 is gepromoveerd naar de Onder 21-competitie. De ploeg zal komend seizoen uitkomen in Divisie 4. Onder toeziend oog van veel publiek wist het team van trainer Joey Rolink een 0-2 achterstand om te buigen naar 3-2 winst. Daarmee verzekerde Onder 23 zich ook van een finaleplek om het landskampioenschap Onder 23.

De eerste helft was het vooral HHC dat aan de bal was. Er waren wat kansen via Egbers, Brzezowski en Eggengoor. UNA deelde speldenprikjes uit, maar tot echte kansen kwam het niet. Tot in de 44e minuut. Vlak voor rust maakte UNA na slordig balverlies de 0-1.

Na rust was het weer vooral balbezit voor HHC. Echter was het UNA dat snel de 0-2 scoorde. Daarna kwam een sterke fase van HHC. Eggengoor soleerde de vijandelijke zestien in, legde af op Mugabe die binnen wist te tikken. Tien minuten voor tijd was het invaller Bekman die de gelijkmaker binnen kopte uit een corner van Brzezowski. De spanning in de slotfase liep tot een kookpunt.

Er bleven kansen komen. Vijf minuten voor tijd was het Egbers die na een assist van Zweers de bal over de keeper wist te lepelen. 3-2!

Volgende week speelt het team de finale om het landskampioenschap tegen de winnaar van Quick 20 – RKVV DEM. De winnaar is nog niet bekend. Loting zal bepalen waar de finale gespeeld wordt. Informatie hierover volgt komende week.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer