Iris Zwart neemt afscheid van Eredivisie Basketbal

Kind van de club en icoon Iris Zwart neemt afscheid van het top basketbal. Iris heeft zich de afgelopen seizoenen ontwikkeld als een van de topspeelsters in de Basketbal eredivisie. In 7 seizoenen Eredivisie en 111 wedstrijden op het hoogste niveau, 895 punten was ze stekhouder bij de ploeg uit Tubbergen. In het nieuwe seizoen wordt er een gelegenheid gecreëerd om afscheid te nemen van het publiek.

Foto: Herman Zandhuis

Voorzitter TC: “Met Iris raken we een stekhouder kwijt. Een belangrijke speelster binnen en buiten het veld. Een speelster die ook Eredivisie Basketbal in Tubbergen weer heeft mogelijk gemaakt en zich heeft ontwikkeld tot een geduchte tegenstander en een van de smaakmakers van de Eredivisie. We zijn trots als vereniging dat we zulke speelsters bij onze vereniging hebben en wensen Iris veel succes en plezier in de toekomst toe.”

Iris: “Binnen de basketbal heb ik mooie momenten meegemaakt, een Europees kampioenschap met U16, kampioen van Nederland worden in de jeugd en in de promotiedivisie. Het hoogtepunt was het bereiken van de eredivisie, eerst al op jonge leeftijd en later weer nadat ik 4 jaar in het buitenland heb gewoond. Elk jaar kwam met zijn eigen uitdaging. Binnen het team ben ik ook enorm gegroeid. Ik wil daarom Jolly Jumpers, mijn coaches maar vooral mijn teamgenoten en mijn familie bedanken voor alle support. Ik kan zeggen dat ik altijd alles heb gegeven voor de sport en niet gauw zal opgeven. Voor nu doe ik een stap terug van het basketballen, ik loop al geruime tijd met best een vervelende en pijnlijke blessure. Dit jaar word ik nog geopereerd en zal dan een revalidatieproces in gaan van 12 maanden. Ik weet niet waar ik over een jaar zal staan, maar ik weet zeker dat het spelletje altijd in mijn bloed zal zitten.”

In het kielsoog van Iris vertrekt komend seizoen ook Kianna Wiens. Kianna gaat verder studeren in haar thuisland Canada. Met 680 minuten en 208 punten was ze belangrijk voor de ploeg. We wensen Kianna veel goeds voor de toekomst en ze zal voor ons altijd een Jolly Jumper blijven.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer