Jeugdig Vroomshoopse Boys in een doelpuntrijke wedstrijd verdiend langs SC Elim

Op een zonovergoten sportcomplex de Bosrand moest Vroomshoopse Boys het tegen SC Elim stellen zonder Jos Hutten, die vanwege een blessure niet in actie kon komen. Daardoor had Jordy Harms weer een basisplaats. Juliën Derks was ook niet van de partij en nu stond Bert Verschoor in de basis elf. Vanaf het begin was Vroomshoopse Boys de bovenliggende partij tegen de Drentse degradatiekandidaat. In de 9e minuut werd de doorgebroken Bert Verschoor onreglementair getackeld en de linker vleugelspits nam zelf de vrije trap. Die was goed aangesneden, maar belandde op de lat. In de 12e minuut kon de Boys-aanhang wel juichen. Sil Derks zette Bert Verschoor aan het werk, die de inkomende aanvallende middenvelder Levi Aitink op maat bediende. Beheerst werd de bal in de linker hoek geplaatst: 1-0. In de 18e minuut kon Sil Derks vrij inschieten, maar de bal vloog net over. Een minuut later meldde zich SC Elim met een goede actie van Daimen Diphoorn aan de frontlinie, maar de afwerking was onzorgvuldig. In de 21ste minuut bekroonde de technisch verzorgd spelende thuisploeg het veldoverwicht met weer een voltreffer. Levi Aitink zag zijn schot in eerste instantie gekeerd door doelman Gerben Lunenborg van SC Elim. De terugspringende bal werd beheerst binnengeschoten door centrumspits Jordy Harms: 2-0. In de 23ste minuut geselde dezelfde Jordy Harms met een hard schot de kruising van paal en lat van de gasten.

In de fase erna begon de Boys slordiger te spelen en dat gaf SC Elim nieuwe hoop. Een fraaie safe van keeper René Kok voorkwam een aansluitingstreffer. In de blessuretijd van de eerste helft breidde de Boys de voorspong uit. Een kiezelharde vrije trap vanaf 20 meter van centrale verdediger Sven Paters was keeper Gerben Lunenborg van SC Elim te machtig: 3-0. Meteen daarna klonk het rustsignaal van de bekwaam leidende jonge arbiter Niels Mulder uit Vriezenveen.

In de tweede helft ging de thuisploeg direct weer in de aanval, maar de mooiste kansen werden om zeep geholpen. Een curieus moment leidde in de 48ste minuut de 2-1 van SC Elim in. Middenvelder en aanvoerder Léon Dogger van de Boys kwam ongelukkig in botsing met arbiter Mulder en de gasten profiteerden daarvan met een snelle tegenstoot. Niet veel later lag de bal in het doel van de thuisploeg door toedoen van invaller Peter Kroezen: 3-1. De thuisploeg was even van de leg en in de 55ste minuut was het alweer raak. Daymen Doldersum profiteerde optimaal van een moment van onoplettendheid in de Boys-defensie: 3-2.

Het pleit voor de Boys, dat daarna direct weer het heft in handen werd genomen. In de 65ste minuut bekroonde Bert Verschoor een vlot lopende aanval over meerdere schijven met een geplaatst en doeltreffende uithaal met rechts vanaf links: 4-2. Even later werd dezelfde Bert Verschoor gewisseld voor debutant Nelson Runhart en kwam Duncan Kelder in het veld voor Robert Veld. De volgende wissel liet niet lang op zicht wachten en Mats Scholten verving Tom Pierik. Ook youngster Siem Pierik kwam nog in het veld en hij verving Levi Aitink. Het mooie was dat met dit vijftal jonge talenten de Boys onverminderd de toon aan bleef geven. Uit het niets scoorde echter Mike Doldersum van SC Elim in de 78ste minuut nog met een vrije trap van grote afstand, die in de korte hoek belandde: 4-3.

Doelrijpe kansen waren daarna niet besteed aan de thuisploeg. Het Boys-publiek genoot merkbaar van fraaie individuele staaltjes van de talentvolle jonkies. De laatste kans voor het counterende SC Elim was in de extra tijd voor de vrijgelopen Wesley Boertien, die over schoot. Met de stand van 4-3 (in Elim werd het 3-5) werd na een doelpuntrijke duel afgefloten en is de Boys nu al zeker van een optreden volgend seizoen in de tweede klasse. De vijfde plaats is verstevigd en dat is al met al een goed resultaat te noemen in deze bijzondere voetbaljaargang met de verstevigde degradatieregeling. De Boys kan de nog resterende drie competitiewedstrijden vrijuit voetballen.

Volgend weekend is de Boys vrij en de week erna wordt in Gramsbergen aangetreden tegen de plaatselijke voetbaltrots. Op zaterdag 20 mei wordt op de Bosrand de gemeentelijke derby tegen DOS’37 gespeeld.

Tegen SC Elim werd in de volgende opstelling gespeeld: doel: René Kok; achter: Jesper Derks, Robert Veld (68: Duncan Kelder), Sven Paters en Simon Kempers; midden: Tom Perik (71: Mats Scholten), Léon Dogger en Levi Aitink (76: Siem Pierik) voor: Sil Derks, Jordy Harms en Bert Verschoor (68: Nelson Runhart)

Eersteklasser Vroomshoopse Boys 2 deed goede zaken. Het bezoekende IJVV 2 uit IJsselmuiden werd thuis met 2-1 verslagen. Daardoor lijken de mannen van trainer Alexander Fokkert verzekerd van opnieuw een nieuw seizoen op dit niveau.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer