Manderveen krijgt klop van DTC

In de voorlaatste speelronde, een wedstrijd tussen degradant VV Manderveen en koploper DTC, heeft Manderveen niet voor een verrassing kunnen zorgen; het werd 1-6 voor de bezoekers.
Voor DTC had dit de kampioenswedstrijd kunnen worden als de resultaten in Manderveen én op andere velden gunstig uitvielen en dat was te merken in het toeschouwersaantal.
Al vroeg in de wedstrijd tekende Mandervener Dylan Nijland met een goed schot via de binnenkant van de paal voor de 1-0. Manderveen moest het daarna bij verdedigen houden en was enkel via Jorn Heidkamp gevaarlijk. Hij schoot echter hard over het doel. Tussendoor had DTC al twee maal de lat geraakt en even later was het in korte tijd twee maal trefzeker.
In de 30e minuut scoorde Niels Wessels de 1-1 uit een snelle spelhervatting, en voordat Manderveen kon bekomen van de schrik was het via David Westerhof al 1-2. Kort voor rust kreeg het de kans op 1-3, maar dit werd verijdeld doordat er vanuit het publiek een bal het veld in werd gegooid. Even later was het alsnog raak, toen Jelco Nijhuis doel trof en de wedstrijd feitelijk in het slot gooide.
In de tweede helft was Manderveen, zoals vaker dit seizoen, aanvallend niet bij machte om veel doelgevaar te stichten en zocht DTC naar een wijze om de voorsprong te vergroten. Dat lukte in het laatste kwartier nog drie maal. Pim Scholte Lubberink, Nick Huusken scoorden nog in de reguliere speeltijd, waarna Lars Arens zijn specialiteit nog maar eens toonde; scoren in de slotminuut. Direct hierna was het eindsignaal daar.

DTC kon na het laatste fluitsignaal direct naar de andere velden kijken, maar mocht zich door overwinningen van UD en De Lutte nog geen kampioen noemen. Voor Manderveen volgt volgende week de laatste wedstrijd in de 4e klasse, tegen Sportlust Vroomshoop, waarna het een stapje lager moet doen. DTC krijgt met La Première thuis de gedroomde tegenstander in de laatste wedstrijd van de competitie om de titel binnen te slepen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer