Mariënberg duwt Bruchterveld richting herkansing! 

Heel even, luttele seconden, moest ik afgelopen zaterdag denken aan het boek/de roman ‘Karakter’ van de Nederlandse schrijver F. Bordewijk. Ooit, verplicht, moeten lezen voor mijn boekenlijst op de Christelijke Mavo aan de Gramsbergerweg! Lang, heel lang geleden. Bijna net zo lang geleden dat Mariënberg haar laatste overwinning boekte! Respect! Ik had het absoluut niet verwacht. Wist niet dat het laatste hoofdstuk van het boek ‘Het Dramatische seizoen op het Westerpark’ zo’n verrassende plotwending in zich had!

Wat niemand had durven dromen gebeurde gewoon. Hoe dan?? Wij wisten eenvoudig te winnen van Bruchterveld met 2-1. Op karakter! Geweldig…. We hadden het kunnen laten lopen tegen onze vrienden van een stuk verderop. Bij een overwinning hadden de Noppenweide-bewoners haar ticket in de 3e klasse simpel verlengd! Maar ze maakten in 2 x 45 minuten slechts een kwartiertje recht op de zege….. Neuh, de andere 75 minuten was de thuisploeg, zei het verrassend, de bovenliggende partij. Voetballend gezien was het niet best! Maar de inzet van de gehavende ploeg van trainer Arjan Visscher was meer dan hartverwarmend. Mariënberg miste meer dan een half elftal aan basisspelers.

Zeven man stonden niet op het wedstrijdformulier. Twee, Joost en Ryan, zijn langer niet te bewonderen binnen de witte kalklijnen door langdurige blessures. Maar ene Bruce uut de United States of America zorgde er voor dat 5(!) min of meer basisspelers tevens ontbraken op het Westerpark. Zij vertoeften met familie, vrienden, weet ik veel in de Johan Cruijff Arena om minimaal 3 uur naar the Boss te luisteren. Tuurlijk, ik wou dat ik er bij was…. Maar het gaf perfect aan waar het dit seizoen compleet misging bij de roodzwarten. Welgeteld geen enkele week waren wij compleet afgezien van blessures en schorsingen. Elke week ontbrak er wel één of meerdere spelers door weekendjes weg, concerten, oma jarig of welk excuus dan ook… Gelukkig heeft de KNVB onze club uitgekozen om als pilot te dienen voor een nieuw experiment. Komend seizoen spelen wij in ieder geval onze thuiswedstrijden op de donderdagavond zodat de selectie in het weekend tijd heeft voor andere dingen. De KNVB liet weten dat tijden veranderen. Pantarei, alles stroomt, niets blijft!

We moeten mee in de veranderde omstandigheden, wat eerder normaal was is nu tegenwoordig niet meer zo. Vandaag de dag, totaal anders! Mariënberg hapte gretig toe toen de KNVB met het voorstel kwam. We denken zo een essentiële bijdrage te kunnen levereren aan een inclusieve samenleving! Verander de wereld, begin bij jezelf! Maar ik kreeg kippenvel op mijn armen! Ik had totaal niets meer verwacht van onze selectie. We misten 7 spelers maar die er wel stonden gingen als de brandweer! Ik zou het wel weten als ik trainer was. Komende dinsdag zouden voor mij weer gewoon dezelfde 11 aan de aftrap staan. Never change a winning team, zo vaak mochten wij dit seizoen niet het zoet van een zege proeven! Smaakte heerlijk. Laat thuis derhalve! Bruchterveld gaf toe, aan de zege was niets aan gelogen. Als er afgelopen zaterdag 1 ploeg recht had op de zege waren wij het….Wat heerlijk om dit eens op het witte papier te kalken!! En nu deze arbeidsethos volhouden. Komende dinsdag, 30 mei, wacht alweer AVC Heracles uut Almelo. Kortom, weer er voor gaan met z’n allen. Wat heerlijk dat zelf in de 89e minuut nog een ouderwetse roodzwarte sliding werd ingezet. Gewoon trots…. Dit seizoen genoeg kritiek gehad, zij het in milde vorm, maar toch! Wie het snapt, snapt het!

Scheidsrechter Rik Steen uit Wierden was tevens één van de lichtpunten op het Westerpark. Hij floot een meer dan uitstekende wedstrijd. Was het elke week maar zo’n feest! Fijn weekend. Ik ga zo slapen, nog even nagenieten….Zo vaak zijn wij dit seizoen niet verwend! Joah, mag wel zo. (AD)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer