Mariënberg verliest opnieuw: “We gaan eruit met een knal!”

Tot aan de 1-0 van gastheer de Esch speelde Mariënberg niet eens zo onverdienstelijk in Oldenzaal. Beide ploegen acteerden een beetje rond de middenstip zonder de bovenliggende partij te zijn. Jammer, helaas en te vaak dit seizoen leidde een persoonlijke fout opnieuw de nederlaag in. Een verkeerde terugspeelbal werd een prooi voor een geelblauwe De Esch-speler en vervolgens een koud kunstje om na 21 minuten de openingstreffer (1-0) op het scorebord te laten verschijnen. Het overkomt het elftal van trainer Arjan Visscher te vaak deze jaargang, teveel persoonlijke en vooral onnodige eigen fouten die de tegenstanders de kans bieden om de trekker over te halen.

Want ook de 2-0 voor de Esch was na knullig uitverdedigen en niet adequaat ingrijpen van de roodzwarte defensie. Tja, om moedeloos van te worden. De Esch zal zeggen dat het zonder problemen ons op de slachtbank legde, het zal allemaal wel.

In de tweede helft maakten wij knap de aansluitingstreffer, Colin Bouwhuis rondde goed af. Even leek het duel te kantelen in het voordeel van Mariënberg maar de Esch stelde orde op zaken met de 3-1, die iets te snel kwam en vanuit het oogpunt van Mariënberg weer kinderlijk eenvoudig. Loop maar door lieve jongens van de Esch. We leggen je weinig tot geen strobreed in de weg. Een verloren seizoen. Punt uitroepteken! De wil is er wel, over de inzet kun je niet klagen maar voetballend komen wij tevens tekort! Oorzaken genoeg. Elke week weer die waslijst aan afwezigen. Afgelopen zaterdag voor de 21e keer in successie van hetzelfde laken dat vervelende pak! Wij hebben een smalle selectie en kunnen dat gewoon niet met bekwaam personeel oplossen.

Geen man overboord. Maar wat als…en als zus en ja…het klopt achteraf is het nog steeds mooi wonen! Het zat ons wel een beetje mee. DES Nijverdal kwam gelukkig niet dichterbij. Kloosterhaar wist te winnen in rechtstreeks confrontatie van de Gagelman Mannen. Kortom, wij blijven op de 11e plek staan met zes punten voorsprong op Kloosternarigheid en DES te beter! Wij nog 3 duels , Kloosterhaar ook. Des moet nog 2 duels spelen. Kortom, zij kunnen nog in punten gelijk komen maar hebben een minder doelsaldo. Wij moeten zorgen dat wij in de resterende 3 wedstrijden minimaal nog 3 punten pakken om zeker van onze zaak te zijn. Maar ja, waar zijn wij dan zeker van? Juist ja, nacompetitie. In deze vorm wordt dat nog een hels karwei om degradatie af te wenden. Ach, we zullen het wel zien. Eind mei weten wij vast meer… Komende week geen wedstrijdprogramma, beker/inhaal. Dan spelen wij thuis tegen SVVN (13 mei), uit naar toekomstige kampioen Rigtersbleek (20 mei) en wij sluiten thuis af tegen Bruchterveld (27 mei).

Op deze dag zal er hoogstwaarschijnlijk een nieuwe, jaarlijkse, traditie in het leven worden geroepen.

Waar wij alle (oud)leden op roepen om aanwezig te op het Westerpark. Ouwe jongens krentenbrood.

Gezamenlijk naar de wedstrijd kijken en na afloop ouderwets ‘lappen’ om in oude vriendschappen nieuw leven te blazen. Alle oud-eerste elftal trainers nodigen wij hierbij van harte uit. Meer info en details volgen zsm. We moeten nog even de puntjes op de roodzwarte i zetten. Komt vast goed. We gaan eruit met een knal. The Big Bang!

Of zoiets.

Joah, mag wel zo…

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer