NKC ’51 komt op de valreep nog op gelijke hoogte tegen CSL

In zomerse weersomstandigheden speelde NKC ‘51 zaterdag haar tweede thuiswedstrijd op rij, waar CSL uit Britsum op bezoek kwam. De week ervoor verloor NKC ‘51 terecht van Heerenveen en om koploper te blijven moest NKC ‘51 de punten in Nijverdal zien te houden. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. Nijland en dhr. van de Linde. NKC ’51 speelde net als de rest van de vereniging in nieuwe wedstrijdshirts, die speciaal voor de vereniging zijn ontworpen. Tot aan 2-2 ging het gelijk op, waarna NKC ‘51 het betere van het spel had. Er moest hard gewerkt worden voor elk doelpunt want deze waren schaars. NKC ‘51 verdedigde goed en kon daardoor uitlopen tot 5-2, maar daarna stokte het bij de Nijverdallers. Lange tijd werd de korf niet gevonden, mede omdat opgelegde kansen niet werden verzilverd. Het stugge CSL knokte voor wat het waard was en bracht de stand weer in evenwicht. Voor het rustsignaal werd er aan beide kanten nog één keer gescoord. In een hardwerkende maar doelpuntarme wedstrijd werd er gerust met 6-6.

Na rust zag men een gelijkgaande tweede helft. Om en om werd er gescoord waarbij NKC ‘51 lang aan de goede kant van de score zat. NKC ‘51 kon echter het verschil niet maken omdat CSL telkens tegen scoorde. Na de 7-7 en 9-9 kwam NKC ‘51 weer op voorsprong, 10-9. Voor NKC ‘51 brak hierna wederom een doelpuntloze periode aan. Het aanvallende spel was ondermaats en NKC ‘51 kon geen vuist meer maken tegen CSL dat drie keer op rij scoorde en de leiding nam, 10-12. NKC ‘51 bleef vechten om er een goed resultaat uit te halen, maar CSL speelde lange aanvallen en wist de marge van twee te behouden. Bij 13-15 leek de wedstrijd gespeeld met nog twee minuten te spelen, maar uit het niets werd door NKC ‘51 twee keer gescoord waardoor de stand weer in evenwicht was. CSL gaf NKC ‘51 geen kans meer om de winnende te maken, speelde de laatste minuut vakkundig uit en zo kwamen beide teams uit op een puntendeling. Eindstand 15-15.
NKC ‘51 moet na dit gelijke spel de koppositie afstaan aan Wit-Blauw, dat wel wist te winnen. Na een vrij Pinksterweekend speelt NKC ‘51 op 3 juni in Zuidlaren tegen Ritola. Aanvang 17:00 uur.