OBS De Windhoek grote winnaar atletiektoernooi basisscholen bij AAV SISU

Basisschool de Windhoek uit Almelo is de grote winnaar geworden in het teamklassement van het 1e atletiek toernooi voor basisscholen in Almelo. Zowel bij groep 3-4 als bij groep 5-6 zijn zij eerste geworden. De Bonkelaar was in beide leeftijdsgroepen een goede 2e en 3e. Ruim 100 deelnemers hebben meegedaan aan dit school atletiek toernooi op het terrein bij Atletiek Vereniging SISU. 7 basisscholen hadden zich hiervoor aangemeld. De Atletiekunie heeft het Sportbedrijf Almelo en AAV SISU vorig jaar benaderd of zij de organisatie van dit evenement zouden willen gaan oppakken.

Doel van Atletiekvereniging SISU is om de kinderen kennis te laten maken met de prachtige en veelzijdige atletieksport onder het mom van “PROBEER EENS ATLETIEK” en plezier staat hierbij voorop. En niet onbelangrijk met atletiek leren de kinderen beter bewegen. De volgende onderdelen stonden op het programma: 40 m horden, verspringen, vortex gooien (een soort van speerwerpen), estafette, duurloop. De basisscholen strijden als team voor de hoofdprijs. Almelo was de 1e plaats in Twente waar dit school Atletiek Toernooi heeft plaats gevonden. Gezien het enthousiasme van de jonge sporters is het zeker voor herhaling vatbaar. De organisatie kan met veel trots en plezier terugkijken op dit atletiek toernooi. Met dank aan de vele vrijwilligers van SISU en de medewerkers van Sportbedrijf Almelo.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer