Opnieuw thuiswinst DOS’37 in streekderby tegen ON

DOS´37 heeft het uiteraard niet meer in eigen hand v.w.b. het kampioenschap. Sparta Enschede won haar wedstrijd eenvoudig van Elim met maar liefst 1-7 en hierdoor kan het volgende week kampioen worden met winst tegen Gramsbergen. DOS’37 won afgelopen zaterdag wel van ON, maar overtuigde niet in deze wedstrijd. Door een enigszins geflatteerde 4-1 overwinning is men nog steeds in de race voor de titel in de 2e klasse J. Maar alles hangt af van volgende week. DOS’37 moet de Twenterandderby uit tegen Vroomshoopse Boys in winst zien om te zetten en als Sparta Enschede verliest van Gramsbergen, alleen dan zal het kampioenschap beslist worden op de laatste speeldag in Vriezenveen, tijdens DOS’37-Sparta E.

 

Geen hoogstaand spel

In de beginfase golfde de wedstrijd op en neer en de eerste kansen waren voor Ronald te Morsche en Senna Silva van der Veen. Beide spelers schoten de bal voorlangs het doel. ON had ook wel kleine kansjes, maar werd niet gevaarlijk voor het doel van keeper Patrick Nitert. Het spel was niet bepaald goed van beide partijen, maar in de 39e minuut komt DOS’37 dan toch op een voorsprong, door een doelpunt van Senna Silva van der Veen. Shakki Mohamed zette de bal op rechts voor en Senna Silva van der Veen ontving deze uiteindelijk. Uit de draai schoot hij de bal in de verre hoek. Een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Met deze stand gingen de spelers ook rusten deze middag.

 

Prima leiding

Het bleef rommelig en wisselvallig bij beide ploegen na rust. ON kwam nog een keer dicht bij de gelijkmaker, maar het schot ging rakelings langs de kruising. Nog geen minuut later maakte DOS’37 ineens de 2-0, want in de tegenstoot kwam Senna alleen op volle snelheid voor de doelman van ON en wist deze prima te omspelen en binnen te schieten. De 2-0 was van korte duur, want 5 minuten later maakte ON de 2-1 uit een strafschop. Een veel te harde blok van DOS-verdediger Jordi Brinkman, werd door de uitstekend leidende scheidsrechter André Willems uit Zeewolde, terecht bestraft met een strafschop. Deze werd prima binnen geschoten door Mauro Lodde, die de bal beheerst langs Patrick Nitert binnen schoof.

Op karakter

ON ging op zoek naar de gelijkmaker en daar waren ze een paar keer heel dichtbij deze middag. ON kwam steeds meer op de helft van de thuisploeg, waardoor er voor DOS’37 meer ruimte kwam om te counteren. DOS’37 kreeg een vrije trap en invaller Hidde Boers nam deze snel en bekeken, waarna de bal bijna werd binnengeschoten door Olaf de Lange. In de 87e minuut maakte de jonge basisdebutant Olaf de Lange zijn eerste doelpunt ooit in het vlaggenschip van DOS’37. Door een bal door het midden te hebben ontvangen, kon hij op karakter en door zijn doorzettingsvermogen het eerste doelpunt maken in het DOS’37-shirt en zo stond het 3-1 op het scorebord. In de 92e minuut werd het ook nog 4-1 voor de thuisploeg en dit keer door een doelpunt van de topscorer van DOS’37, Ronald te Morsche. Hidde Boers trok de bal van links voor het doel waar Ronald te Morsche kon binnentikken en wonnen de Vriezenveners met 4-1 van ON.

 

Grootste thuisoverwinning

En zo won DOS’37 opnieuw een thuiswedstrijd en deze was meteen met de grootste uitslag, na de 3-0 winst op PH Almelo thuis in de openingswedstrijd. Van de 11 gespeelde thuiswedstrijden, gingen er 10 gewonnen, alleen tegen degradatiekandidaat Elim bleef men steken op een 1-1 gelijkspel. Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op de rol en deze is dan (voorlopig) de laatste wedstrijd op ‘vreemde’ bodem. DOS’37 heeft nog een heel klein kansje op het kampioenschap. Het in

topvorm verkerende Sparta Enschede, liet geen steek vallen, waardoor DOS’37 op 5 punten achterstand blijft op de Enschedeërs, met nog 6 te verdienen punten. DOS’37 speelt volgende week de vierde en laatste Twenterandderby van dit seizoen, deze keer uit bij Vroomshoopse Boys. Deze wedstrijd zal om 15:00 uur beginnen op het Sportpark De Bosrand.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer