STEVO pakt in sfeervolle ambiance titel in tweede klasse

Voor naar schatting 2500 toeschouwers heeft STEVO zondagmiddag thuis op de Peuverweide tegen ATC ’65 uit Hengelo de titel gepakt in de tweede klasse. Het werd 3-1 in de allesbeslissende en laatste wedstrijd van dit seizoen. Een prestatie van formaat. In een ambiance, uniek in het amateurvoetbal, had de ploeg van trainer Otto Krabbe zijn zinnen gezet om voor voor eigen publiek het kampioenschap op te eisen. Dat lukte prima. ATC voetballend hoger ingeschat dan STEVO, door de buitenwacht, ondervond aan den lijve dat STEVO zijn zinnen had gezet om binnen één jaar terug te keren naar de eerste klasse. En dat ging de ploeg goed af.

Met een uitstekende eerste helft en goals van Jan Wesselink en Bram Tibbe ging STEVO comfortabel mer 2-0 de rust in. Na de pauze was het beste bij STEVO er wel af en ATC ’65 wist de verdiende aansluitingstreffer te maken. Bij STEVO was het nu vrouwen en kinderen eerst en in de omschakeling zette Bram Tibbe zijn hele hebben en houwen in om de bal in het doel te schieten. Dat lukte net niet, maar Roy Wigger lette goed op en schoot alsnog raak tien minuten voor tijd. De 3-1 was voor de de STEVO supporters het sein “helemaal niets in Hengelo” uit te schreeuwen en ze kregen gelijk. Uitzinnig was de vreugde na afloop!

Voorzitter Eddy Droste kwam woorden tekort op het hoofdveld om de selectie te loven over de prestatie. Maarten Gelhever nam de kampioesbeker in ontvangst en het feest brandde definitief los. De huldiging is om 19:00 op het Kottinkplein, waar iedereen voor wordt uitgenodigd. Daarna wordt het feest in zaal Kottink voortgezet. Dat STEVO kampioen zou worden zag er halverwege dit seizoen nog niet naar uit. De vele blessures plaagden de ploeg van Krabbe. Toch ontstond nooit paniek. De vervangers pasten zich moeiteloos aan en bleken ook met het bekende STEVO virus besmet te zijn “Dran en niet lullen maar poetsen”. STEVO vond na de winterstop de weg naar boven en er werden bijna geen punten meer weggegeven, met als uiteidelijke resultaat dat Tweede Pinksterdag 2023 opnieuw een historische dag zou worden in de toch wel bewogen jaren sinds de opmars van STEVO begin jaren tachtig. Vaak afgeschreven door de critici, maar telkens uit de as herrezen en nog altijd spelend in de top van het amateurvoetbal. Trots overheerst in de vereniging STEVO en natuurlijk bij hun supporters. Volgend seizoen weer eerste klasse waar ook zaterdagclubs de tegenstander zijn. STEVO kijkt er naar uit.

Fot’s: Clemens Brughuis Fotografie

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer