SVZW verliest terecht van Heerenveen

Het zonnetje scheen lekker op sportpark “Het Lage veld”. Onder prima weersomstandigheden trapten SVZW en Heerenveen af voor deze wedstrijd in de 1e klasse E. SVZW moest beginnen zonder clubtopscoorder Frank Smit. Hij is voor twee wedstrijden geschorst. Toch stonden er 11 spelers op het veld die tegen Heerenveen een goed resultaat konden behalen. Maar de start van SVZW was desastreus. In de 1e minuut werd de bal goed terug gelegd op Sander van der Werf. En hij knalde de 0-1 tegen de touwen. Hopelijk zorgde deze goal ervoor dat SVZW wakker zou schrikken. Maar dat was niet het geval, want 3 minuten later was het al 0-2. Aron Pouls speelde de bal terug op SVZW doelman Julian Bakker. Hij wilde de bal weer naar voren trappen , maar schoot de bal tegen Sander van der Werf.

Hij scoorde op deze manier twee keer in vijf minuten. Ook na die dramatische 5 minuten was SVZW niet bij machte om het spel om te keren. Heerenveen was de betere ploeg. In de 16e minuut de 1e doelpoging van SVZW, maar het schot van Daan Geerts vloog over het Heerenveen doel. Hierna lukte het Jasper Groothuis bijna om een uittrap van Heerenveen doelman Pepijn Otter te onderscheppen. Heerenveen kreeg nog een paar kansen, maar de SVZW verdediging was nu wel attent. Bas ter Hogt kreeg een goede kans, maar de Heerenveen doelman maakt die poging onschadelijk. In de 33e minuut trok scheidsrechter Luuk van Zuijlen de eerste gele kaart van deze middag. Deze ging naar Robin de Jong. In de 35e minuut de 1e wissel van Heerenveen. Bram Duijker moest het veld verlaten met een hamstring blessure en werd vervangen door Loet van der Valk. Het laatste wapenfeit in de eerste helft was de onnodige gele kaart voor Yessin Maskoul.

SVZW begon met een gewijzigd team aan de tweede helft. Aron Pouls werd vervangen door Maarten Jansen. SVZW wilde duidelijk proberen om de achterstand goed te maken. In de 47e minuut de 1e corner deze middag voor SVZW. Deze leverde niets in op. Heerenveen speelde op dezelfde wijze als in de 1e helft. Sander van der Werf scoorde bijna zijn derde goal in deze wedstrijd, maar zijn schot ging net over. Maarten Jansen loste een goed schot, maar de Heerenveen doelman wist deze bal te pareren. In de 56e minuut opnieuw een goede aanval van Heerenveen. Jens Klaverboer schoot de bal onhoudbaar voor Julian Bakker in het SVZW doel.

Een 0-3 achterstand, gelet op SVZW spel was de wedstrijd toen al beslist. In de 58e minuut de tweede wissel bij Heerenveen. Yannick Eerden werd vervangen door Victor de Roos. In de 71e minuut kreeg SVZW een strafschop. Bram Voskuilen maakte een lichte overtreding op Maarten Jansen die hem ook een gele kaart opleverde. De bal werd op de stip gelegd, en het was Robin de Jong die voor de 1-3 zorgde. Meteen daarna werd bij SVZW Daan Geerts vervangen door Lars Scholten. SVZW zette nu wel druk op Heerenveen, maar echt veel kansen leverde dat niet op.

Trainer Niklas Tarvajärvi besloot een dubbele wissel toe te passen en wisselde Sander van der Werf en Jens Klaverboer voer Peter Hoogerwerf en Evan Visser. SVZW moest risico nemen om nog te scoren. Dat gaf Heerenveen de kans op snelle tegenstoten. Gescoord werd er niet meer in deze wedstrijd. Wel kregen Maarten Jansen en Heerenveen doelman Pepijn Otter nog de gele kaart van de scheidsrechter na een opstootje. Vlak hierna werd de wedstrijd afgefloten door de goed leidende scheidsrechter Luuk van Zuijlen. SVZW verloor terecht deze wedstrijd, en daarmee kwam een einde aan een mooie serie van acht thuisoverwinningen op rij. Tevens is de kans op het kampioenschap aardig geslonken. De achterstand op koploper Quick’20 is nu 4 punten met nog drie wedstijden te spelen. Zaterdag 6 mei zijn er geen wedstrijden in de 1e klasse E. Op 13 mei speelt SVZW een uitwedstrijd tegen DZOH.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer