Verslag Rigtersbleek – Mariënberg: “7x Liberté is gewoon te veel!”

Vond het al een ontiegelijk k-nummer maar na afgelopen zaterdag kan ie van mij meteen

linea-recta in de roodzwarte prullenbak. Maar liefst 7x (!!) knalde de dance-hit van Parla et Pardoux over ontmoetings- en sportpark Rigtersbleek. Bij elk doelpunt van de meer dan terechte kampioen knalt deze knijterd van een hit over het gezellige sportpark. De remake van één van de grootste Franse hits aller tijden.

‘Les Lacs du Connemara’ van Michel Sardou, doe mij het origineel dan maar! Wat ik oe brom! Na 45 minuten stond het ‘nog maar’ 2-1 in het voordeel van de thuisploeg, zelfs in de verste verte leek het er niet op dat de geplaagde ploeg van trainer Arjan Visscher zich moest schikken in de grootste nederlaag van het seizoen, 7-1! Toch gebeurde het! De zoveelste gifbeker die tot de laatste druppel leeg mocht worden gedronken! Om gek van te worden! Volgende week, eindelijk zou je zeggen, het laatste hoofdstuk van het boek met als titel: ‘Het dramatische seizoen op het Westerpark’, een epos in 22 hoofdstukken!

Er volgt, helaas, nog een epiloog! Wij mogen/moeten de nacompetitie in! Hoera, Hoera, Hoera. We eindigen sowieso op de 11e stek. Komende week moet/mag Bruchterveld bij ons nog alle zeilen bijzetten om diezelfde nacompetitie te ontlopen. Alfred Hitchcock had het script willen schrijven. Nog redelijk wat ploegen leven deze week tussen wal en schip. Gaan ze het redden of toch niet! Die angsten kennen de spelers van Mariënberg gelukkig niet meer. Wij kunnen ons focussen op dinsdag 30 mei. Dan staat de eerste ronde van de slopende en versterkte degradatie op de rol! ‘Working on a Dream’ van Bruce Springsteen popt ineens in mijn hersenloze brein op! Verre van dat! Het was een seizoen van 3x niks en geen enkele week hadden wij de boel compleet! Krijgt Britishfield een makkie of rechten de jongens die er wel en niet bij Bruce inpandig zijn hun ruggen en bonjouren wij onze buurman richting hetzelfde afvoerputje? Wie het weet mag het zeggen!

Mariënberg had gek genoeg wel wat in de melk te brokkelen. Na 15 minuten en een 2-0 achterstand begonnen de Westerparkbewoners beter te voetballen en trok Rigtersbleek de keutel min of meer in. Voor rust was daar de aansluitingstreffer van Roy Doek. Na rust werd het zelfs 2-2, maar nu floot scheidsrechter Ron Steen wel voor buitenspel. Een bal op de lat had een beter lot verdiend maar in het tweede deel van het tweede bedrijf zakte Mariënberg genadeloos door haar hoeven. Onbegrijpelijk. Iets te vaak schalde dat verschrikkelijke Liberté over het sportpark waar de meeste mensen al een plekje gevonden hadden op het leuke terras. Spies Onwies op de BBQ, de DJ van dienst, die ook niet bepaalde geweldige muziek draaide, maar nog altijd beter dan dat gedrocht van een Liberté. Jemig, hoe kun je een mooi nummer zo kinderlijk eenvoudig om zeep helpen. Kwestie van smaak! Rigtersbleek hoorde je niet klagen, de lach krijg je voorlopig niet van hun gezichten.

Zij gaan naar de 2e klasse. Heel veel succes daar. Leuk om jullie gekend te hebben, gezellig volk, mooie praterij, koude pretkegels en een geweldige historie ligt verscholen op jullie sportpark. Zal Mannie van Tellingen niet snel meer vergeten. Toen absolute helden nog levend waren! Wij moeten gaan werken aan onze dromen! Je weet het nooit! Wij zijn misschien allemaal aangeslagen maar nog niet verslagen……Verkoop uw roodzwarte huid zo duur mogelijk! Te beginnen komende week met of zonder de Bruce-adepten! Dinsdag 30 mei moeten wij er allemaal voor het eerst weer staan. Samen werken aan die droom! The Boss in eigen huis, eigen team zijn! Fijn weekend.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer