Voorbeschouwing Rigtersbleek – Mariënberg

Komende zaterdag reizen wij af naar het pittoreske Enschede waar op het ontmoetings- en sportpark Rigtersbleek aan de G.J. van Heekstraat, nummer 15, Voetbal Vereniging Rigtersbleek onze gastheer zal zijn. Ambitieus I Sportief I Sociaal I Voetballen I Ontmoeten I Business. Zomaar wat (kracht)termen die meteen opvallen als je achteloos wat rondneust op de site van de meer dan terechte kampioen dit seizoen in de 3e klasse D. Rigtersbleek haalde later dan verwacht en dan toch ook weer eerder dan verwacht de titel binnen. Vorige week, in Britishfield, wonnen zij zelf met 0-4 van de Noppenweiders en verloor runner-up Hellendoorn, tevens nog de enige belager van de Bleek, verrassend thuis van De Esch uut Oldenzaal (1-3). Het kan verkeren, je hoort Bredero het zo zeggen… Er staan blijkbaar weinig glazen bollen in de wijk Twekkelerveld of wonen er momenteel niet zoveel waarzeggers in- en rond Enske want de heren Blekers hadden het niet zien aankomen dat ze zich op zaterdag 13 mei al tot kampioen kroonden. Vriend en vijand wist al na enkele wedstrijden in het huidige seizoen dat er op Rigtersbleek geen maat stond! Niet Bert, laat staan Jan of Ard! Neuh, het leek er verdacht veel op dat de ploeg van succestrainert Janwillem van Holland vlak na de winterstop reeds kampioen zou worden. Lekker blauwbekken op de platte kar! Koud hè! Maar er kwam een beetje zand in de motor. Ze verslikten zich ondermeer in een laagvlieger als Mainbarg (jaja, we speelden gelijk tegen de gedoodverfde kampioenskandidaat – lijkt alweer een eeuwigheid geleden…Zucht!) en verloren notabene een week later in Wierden van Juventa’12. Een stukje gemakzucht sloop in het elftal. Ze kregen het zelfs lastig tegen Kloosternarigheid. Onbewust dachten ze blijkbaar wat te gemakkelijk over het spelen tegen deze, met alle respect, kleinere clubs want Rigtersbleek telt ruim 1000 leden terwijl Kloosterhaar en wij bijvoorbeeld het met amper 300 leden moeten doen! Nu kunnen ze gaan werken om een stabiele tweedeklasser te worden, zonder dat ze spelers willen halen en betalen.

Voornamelijk met spelers uut eigen jeugd en mensen uut de wieke. Dat lijkt oefenmeester Van Holland een mooi en realistisch doel! Zo mag ik het horen! Wat was eigenlijk ons doel? Want na het knappe gelijke spel tegen de club, waar voorzitster Sara Nijenhuis de scepter zwaait, wisten we alleen nog maar te winnen van Kloosternarigheid en volgde eigenlijk nederlaag op nederlaag met nog 1x een gelijkspelletje tegen de heren van ATC’65. Daar koop je bij Sietse echt geen fijn volkoren meer voor, laat staan zes kadetjes! Rigtersbleek had gedacht komende zaterdag tegen de roodzwarten kampioen te gaan worden. Daar was ik ook al bang voor! Ze hadden alles al geregeld voor aanstaande zaterdag. 20 mei zou de trots van Twekkelerveld en de aanvoerder van dienst de kampioensschaal in de lucht kunnen hijsen. Nu willen ze het, las ik ergens, het nog eens dunnetjes over doen. Ik hoop dat ze bedoelen: het feest nogmaals vieren en niet het feit dat ze het gas finaal willen indrukken en tegen ons als de brandweer gaan in hun laatste thuiswedstrijd. Hoeft niet hoor, doe maar kallum an. Spaar oe alvast voor de 2e klasse! Denk aan het gerstenat wat na afloop op oe wacht. 2e klasse is is andere koek, wat ik oe brom! Waar staat inmiddels of ondertussen de geplaagde ploeg van trainert Arjan Visscher? In welke gemoedstoestand reizen wij af naar het ontmoetings- en sportpark Rigtersbleek? Zekers met een geschonden blazoen. Want vorige week moest de gifbeker voor de zoveelste keer helemaal leeg, zure troep! Wij hadden, ik lieg echt niet, 5 x 100% kansen! Maar scoren? Ho maar… Dat was een brug te ver. Neuh, wij gingen gewoon genadeloos de bietenbrug op tegen het best presterende elftal in 2023 van de 3e klasse D tot nu toe! Ze wonnen terecht met 0-4. Als je zelf niet kunt of wilt scoren dan doet SVVN het wel. Gelukkig hebben wij de foto’s nog! Mariënberg is een mysterieuze ploeg aan het worden, weet echt niet meer wat ik er van moet denken? Maken wij überhaupt (nog) een kans in de nacompetitie om het vege lijf te redden? In de donkere krochten van de vochtige kelder van deze zware klasse kunnen wij nog steeds het

verschil maken… Maar willen wij dat wel…? Lijkt ons een afzakkertje naar de 4e klasse niet veel beter uit te komen? Nu moeten wij elke week, negen van de tien keer, ons de meerdere laten erkennen in ploegen die een stuk verder zijn dan wij. Voetbal is zoveel leuker als je ook eens wint. Maar 5 overwinningen is gewoon een beetje te weinig om maar die lach en humor vast te houden in een jong, ambitieus en talentvol elftal. Een doelsaldo van -31. Maar 23 keer gescoord in het vijandelijke doel, 54(!) tegen in 22 duels! De cijfers van onze gastheer spreekt hele andere boekdelen. 18 zeges, 76x gescoord en de keepert hoefde maar 20 keer in 22 duels de bal uit het netje te halen! Waarvan Akte! Durf te dromen!

We moeten van alles maar vooral een bosje bloemen meenemen als wij komende zaterdag een tankstation voorbij rijden op de A1. Een bloemetje om kampioen Rigtersbleek te feliciteren met het meer dan dik verdiende kampioenschap! Geintje natuurlijk, niks geen TS op de A1, Bloemenhandel de Lelie is niet voor niets één van onze sponsoren. Teammanager/Leider Gerard Lotterman is er niet bij, dus denken wij daar even aan…? Wie de schoen past, trek ‘m dan an! Naast het feit dat wij de voetbalshirtjes niet moeten vergeten, moeten wij ook niet vergeten dus wat lekkere ruikers voor de aanvoerder mee te nemen. Fraai roodzwart boeketje?

Kortom, wij feliciteren Rigtersbleek nogmaals met het kampioenschap, er kan er maar één de goeiste zijn en jullie zijn het dit jaar! Proficiat!

Ambitieus I Sportief I Sociaal I Voetballen I Ontmoeten I Business. Lijkt mij voor het seizoen 2023-2024 een uitstekende doelstelling voor onze club! Wij zijn al goed bezig, beter kan altied en dan vooral op het sportieve vlak mogen de ambities uit de ijskast gehaald worden.

Komende zaterdag gok ik ouderwets op een 1-3 zege. Scheidsrechter is de heer Ron Steen uit Hengelo, hij fluit om half drie (14.30 uur) voor het eerst op zijn mooie fluit. Er rijdt een bus, mocht je mee willen, hij zal rond half één vertrekken. Hoe dan ook, Veule wille maar vooral veule Skik. Is het niet ’s middags dan maar ’s avonds. Gok op allebei! Glas halfvol hè.

Joah, mag wel zo…

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer