Voorbeschouwing SVZW: Club moet draad weer oppakken tegen DZOH

Na een week zonder competitievoetbal gaat SVZW een uitwedstrijd spelen tegen DZOH. Na drie mindere wedstrijden op rij wordt het weer tijd voor een goede wedstrijd

DZOH (Drentse Zuid Oost Hoek ) is voor de eerste maal gastheer voor SVZW in competitieverband. De club uit Emmen kwam altijd uit in de noordelijke voetbal competities, maar komt dit seizoen uit in de 1e klasse E. DZOH is opgericht in 1985 als een afsplitsing van voetbalvereniging Bargeres. De reden om een eigen voetbalvereniging op te richten, was dat een groeiend aantal Bargeres-senioren op zaterdag wilden voetballen. Dit seizoen komt de club uit op 1e klasse niveau, na het behaalde kampioenschap in de 2e klasse J. De doelstelling is om op dit niveau te blijven. Op dit moment staat DZOH op de 8e plaats met 31 punten uit 23 wedstrijden. Blijft DZOH op de achtste plaats staan, dan is klasse behoud zeker. Maar de concurrentie is dichtbij, dus heeft DZOH nog wel wat punten nodig. Op 31 maart kwam het bericht naar buiten dat DZOH en trainer Marc van Meel per direct uit elkaar gingen. Roy Stroeve en Berry Hoogeveen nemen de taken van Van Meel tot het einde van het seizoen over. DZOH heeft voor volgend seizoen Karlo Meppelink aangesteld als hoofdtrainer. Maar eerst ligt de focus op de laatste drie wedstrijden van dit seizoen. DZOH heeft de laatste tijd al wel de nodige punten binnen gehaald, en heeft daardoor ook nog kans om de 3e periode titel binnen te halen. Maar DZOH zal zich vooral concentreren op klasse behoud. In Wierden won SVZW met 4-0. DZOH zal er alles aan doen om deze wedstrijd te winnen.

SVZW was bezig aan een sterke serie wedstrijden in 2023. Hierdoor werd de 2e periode binnengehaald en was SVZW zelfs even koploper in de 1e klasse E. Maar in de drie laatst gespeelde wedstrijden haalde SVZW maar 1 punt. Eerst was er de nederlaag tegen KHC, daarna een gelijk spel tegen Quick’20 en als laatste werd er 29 april met 1-3 verloren van Heerenveen. Het is te hopen dat de staf en spelers beseffen dat het weer tijd is voor een goede wedstrijd. Er staan nog 3 competitiewedstrijden op het programma en dan waarschijnlijk de nacompetitie. SVZW kan ook nog steeds kampioen worden, maar een achterstand van 4 punten is moeilijk goed te maken wanneer er nog maar 3 wedstrijden op het programma staan. Zelf de laatste drie wedstijden winnen en dan maar zien of Quick’20 nog punten gaat morsen. Wedstrijden winnen zorgt er in elk geval voor dat je met een goed gevoel aan de nacompetitie gaat beginnen. Frank Smit is er nog niet bij tegen DZOH, want hij moet nog 1 wedstrijd schorsing uitzitten. Als SVZW weer speelt op het niveau van de eerste maanden in 2023 dat moet het lukken om met drie punten te vertrekken uit Emmen. De wedstrijd tussen DZOH en SVZW zal worden gespeeld op het sportpark aan de Zwanenveld 12 in Emmen. DE aftrap is om 14:30 uur. Scheidsrechter van dienst is Bryan Huizinga.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer