Blauw Zwart dwingt promotie naar de 2e klasse af met nog 2 speelrondes te gaan!

Onder de stralende zon werd er om half 4 afgegooid op een goedgevuld sportpark ‘t Lageveld. Naast de vaste supporters van Blauw Zwart, staan er ook veel SDO’ers langs de lijn. En dat maakt derby’s altijd zo mooi! Deze zaterdag is de 4e wedstrijd dat de twee ploegen elkaar treffen. Beide ploegen wisten een keer te winnen en bij de andere wedstrijd werden de punten eerlijk verdeeld. Een spannende wedstrijd was te verwachten.

De eerste aanvallen leverde aan beide kanten geen doelpunt op, maar in de tweede minuut weet de thuisploeg de score te openen. SDO (W) heeft al vlot het antwoord en zo verloopt het scoren om en om tot halverwege de eerste helft. De ploeg uit Westerhaar weet vervolgens brutaal de score om te draaien door twee keer op rij te scoren. Middels een vrije bal trekt de ploeg van Edgar Korf de stand weer gelijk. Hierna volgen er 6 loze minuten. Geen van beide ploegen krijgen de bal in het gele mandje, terwijl er kansen in overvloed waren. In de 26e minuut weer een voorsprong van de Blauw Zwart Promotions formatie, maar ook deze wordt weer weggegeven een minuut later. Met een doelpunt van Job Hakvoort gaat Blauw Zwart, net voor de zoemer, toch nog met een kleine voorsprong de rust in.

Tijdens de ranja (want voor thee was het veel te warm) werd er nogmaals op gehamerd om ons als team op onszelf te focussen en ons niet te laten afleiden door andere factoren, zoals een scheidsrechter.

Het duurt ook nu eventjes voordat de score wordt geopend, maar voor het eerst deze wedstrijd benut Blauw Zwart het gaatje van 2 doelpunten. Dat was ook echter het enige positieve in de 20 minuten na rust. SDO toont zich de sterkere in deze minuten en weten met 6 doelpunten tegen 1 een voorsprong van 10-13 op het scorebord neer te zetten. Maar zoals al vaker gezien dit seizoen beschikt Blauw Zwart over veerkracht en lukt het ze om de stand om te buigen. Scheidsrechter Vermeulen fluit af met een stand van 16-14. De ploeg van Edgar Korf promoveert hiermee twee wedstrijden voor het einde van de competitie naar de tweede klasse op het veld. Dit is tevens de derde wedstrijd op rij dat alle basisspelers op het scoreformulier zijn komen te staan. Een collectieve winst.

Volgende week staat de uitwedstrijd naar Elko op het programma. Een wedstrijd op gras en gezien de uitslagen van eerdere wedstrijden zal het geen gemakkelijke pot gaan worden. Ondanks het feit dat promotie al binnen is zal er alles aan worden gedaan om ook twee punten (vier samen met het tweede) mee te nemen naar Wierden. Er wordt afgegooid om 15:30 op sportpark Elim.