Bon Boys zonder problemen ronde verder in nacompetitie

Bon Boys heeft zonder enige moeite de eerste horde in de nacompetitie genomen. De ploeg van Matthijs Blijham had geen kind aan de Friese tweedeklasser Oldeholtpade. Na een 4-0 ruststand werd het 6-0. De volgende opponent: donderdagavond Roden uit.

 

Het leek wel een wandeling door het park, op een mooie zomerse zondagmiddag. Bon Boys kende voor eigen publiek een zorgeloze start van de nacompetitie. Zonder een zuchtje tegenwind werd de eerste tegenstander opzijgezet. De bezoekers uit Oldeholtpade kwamen er niet aan te pas en mochten nog blij zijn dat de thuisploeg in de tweede helft gas terugnam. Bij Bon Boys kende de eerstejaars A-junior Niek Veldhuis een prima basisdebuut. In de tweede helft maakte Nout Keemers zijn eerste minuten in een officiële wedstrijd in het eerste elftal.

 

Het verschil in kwaliteit werd voor rust al in cijfers uitgedrukt. Nadat Bon Boys de nodige kansen onbenut had gelaten, zorgde Tom Wijlens na ruim twintig minuten voor de openingstreffer. Daarna liet de ploeg de ene na de andere mooie aanval over het veld rollen. Oldeholtpade, die in de eigen klasse de minste tegengoals had, hapte naar adem. Het leek af en toe wel een schiettent. Na fraaie goals van Stefan Overbeeke, Jeffrey Zijlstra (daar ging een prachtige counter aan vooraf) en Rutger Scharenborg had Bon Boys na 45 minuten de klus al geklaard.

 

In de tweede helft werd de score opgevoerd dankzij treffers van Dani Bultman en Eli van Paridon. In die tweede helft kon Bon Boys al de nodige spelers rust geven met het oog op het vervolg van de nacompetitie. Dat maakte de weg onder meer vrij voor Erik Makkink, die na lang blessureleed zijn rentree maakte.

 

Zo kende Bon Boys de gewenste start van de nacompetitie, maar tegelijkertijd overheerste naderhand ook het realisme. Met alle respect voor de tegenstander, de kunst is om je in een nacompetitie niet te vroeg rijk te rekenen. Vanaf nu wordt de oppositie een stuk krachtiger, daar is iedereen wel van doordrongen. Te beginnen komende donderdag in Roden, waar de plaatselijke eersteklasser de volgende opponent is in de afvalrace. Roden, dat vecht tegen degradatie, eindigde het afgelopen seizoen op plek tien in de noordelijke klasse. In die afdeling werd TVC’28 kampioen. Een delegatie van Roden was zondag al op De Greune aanwezig. Een samenvatting van de wedstrijd tegen Oldeholtpade is te zien op RTV Oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer