CSI Twente live bij Horse and Country

De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De wereldwijd populaire Engelse zender, goed voor een bereik van 900.000 tot een miljoen bezoekers per maand, is met de organisatie een meerjarig contract van voorlopig drie jaar overeengekomen. Sophie Horn, sinds april 2021 marketing manager Europa, is blij dat Horse and Country ook in Nederland een sterke groei doormaakt. De dochter van voormalig bondscoach Hans Horn: “Vorig jaar was Indoor Friesland ons eerste grote exclusieve evenement hier. Dat is heel positief verlopen. Daarvoor deden we onder meer van het CHIO Rotterdam, The Dutch Masters en Jumping Amsterdam al verslag via de app of de zender. We doen ook veel aan eventing, zoals in Luhmühlen en Pau.”

Vooral mediapartner
Horse and Country beoogt echter veel meer te zijn dan alleen een tv-zender over paardensport en wat daarmee verband houdt. Sophie Horn: “We willen vooral graag een mediapartner zijn voor de evenementen en dus verder gaan dan alleen streamen. Ons programma-aanbod bestaat uit vier takken: behalve sport ook documentaires, entertainment en training en learning. Bijvoorbeeld Jeroen Dubbeldam en Anky van Grunsven verzorgen masterclasses. De zender is in Nederland te zien op onder meer Caiway en Ziggo en in Belgie bij bijvoorbeeld Telenet. In Geesteren wordt een speciale studio ingericht en is er een riders lounge, van waaruit het evenement op het Erve Maathuis vanuit verschillende perspectieven wordt belicht. “En we doen challenges met bezoekers. We willen ze er zoveel mogelijk bij betrekken.”

Altijd een droom
De 38-jarige Sophie Horn groeide in Oud-Ootmarsum op Stal De Wiemselbach op met topruiters als Jos Lansink en Jeroen Dubbeldam om zich heen. Zelf reed ze, ondertussen moeder van haar driejarige zoontje Julian, actief tot haar dertigste. “Rijden was altijd wel een droom voor mij, maar ik was niet goed genoeg en heb het de laatste jaren op een laag pitje gezet. Wel kom ik nog vaak bij Jeroen en zijn vriendin Annelies Vorsselmans.”

Voor meer info, zie www.horseandcountry.tv

Tekst: Willem Pfeiffer, Hippisch Twente.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer