Deelnemersveld 13e editie Internationaal U12-Toernooi definitief

Het deelnemersveld voor de 13e editie van het Internationaal U12-Toernooi op zondag 18 juni bij TVC ’28 in Tubbergen is bekend:

– Randers FC uit Denemarken U12
– Borussia Mönchengladbach uit Duitsland U12
– Hannover ’96 uit Duitsland U12
– FC Twente/Heracles Academie U12
– FC Groningen U12
– SC Heerenveen U12
– FC Utrecht U12
– FC Emmen U12
– Cambuur Leeuwarden U12
– FC Den Bosch U12
– Team Gemeente Tubbergen JO13
– TVC JO13-1

Doelstellingen Internationaal U12 toernooi

Belangrijke doelstellingen van het toernooi zijn het actief ondersteunen van de ontwikkeling van het jeugdvoetbal en het onderstrepen van de maatschappelijke positie van TVC ’28 in de gemeente Tubbergen. Daarom zal er, naast de JO13-1 van TVC ’28 ook Team Gemeente Tubbergen JO13 deelnemen dat bestaat uit spelers van alle overige voetbalverenigingen uit de diverse kernen van de gemeente Tubbergen. Gezien het niveau van de deelnemers en de ervaringen van de 12 voorgaande edities is de organisatie ervan overtuigd dat het weer een spannend en attractief toernooi wordt. De opening zal plaatsvinden om 10.00u en de prijsuitreiking zal rond 17.00u zijn. Er zijn 2 poules van 6 teams en iedereen speelt minimaal 6 wedstrijden in totaal van 20 minuten. De entree is gratis en we hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zijn!

Orkan Kokcü speler van het toernooi in Tubbergen in 2012

De finale in 2012 werd gespeeld tussen KV Mechelen en FC Groningen/Cambuur Leeuwarden. In deze wedstrijd bleken de noorderlingen duidelijk sterker dan de Belgen. Een spannende en mooie wedstrijd werd beslist in Gronings / Cambuur voordeel met 3-0. De beste speler van het toernooi koste het team dat was belast met het zoeken van deze speler heel wat hersenbrekers. Uiteindelijk de speler van Groningen / Cambuur Orkun Kokcü aangewezen als de beste en geroemd om zijn technische kunnen en tactische inzicht. 11 jaar later werd aanvoerder Orkan Kokcü kampioen met Feyenoord in de Eredivisie.

Orkan Kokcü in actie voor FC Groningen in 2012 op de velden in Tubbergen

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer