Den Ham naar finale nacompetitie

In Arnhem moest Den Ham het opnemen tegen ESA. De Hammenaren begonnen sterk aan de wedstrijd. Na 8 minuten was het Jelmer Bolks die vanaf links Luuk Kuiper wist te bereiken. Die op zijn beurt zette met een mooie pass Thomas Remmink vrij voor de doelman die fraai de 0-1 scoorde. Dolle vreugde taferelen bij de Hammer spelers na de snelle voorsprong. Dat duurde welgeteld 8 minuten, toen slordig balverlies in de Hammer voorhoede door Esa met een vlijmscherpe counter werd afgestraft door Javayro Wijman die doelman Ekkel met een strakke kopbal kansloos liet.

Op een hobbelig veld was het daarna Den Ham die Esa rustig liet combineren maar zelf geen moment in gevaar kwam. Na de pauze kwam Den Ham sterk uit de kleedkamer. Binnen enkele minuten waren er doelrijpe kansen voor Den Ham. Uit een afgeslagen doelpoging kwam de bal op de rechterkant voor de voeten van Daan Timerman. Waar iedereen, supporters en Esa incluis dachten aan een uithaal op doel, gaf Daan met gevoel een voorzet op de vrijstaande Rane Kootstra die doelman Hol kansloos liet.

Daarmee knakte er iets in de spirit van Esa. Den Ham was duidelijk de bovenliggende ploeg. Na een mooie aktie van Randall van Haarst op links had Daan Timmerman een goede mogelijkheid in de 58e minuut. Een kopbal van Luuk Kuiper in de 70e minuut werd door de uitstekende doelman Hol van Esa uit zijn doel geranseld. Ook was hij op zijn post bij een vrije trap van Joost Veurink die anders zeker was binnen gegaan. Den Ham wisselde, Mart Veurink verving de licht geblesseerde Bolks, Bas kwam voor zijn broer Daan Timmerman in het veld, Randall van Haarst , moegestreden, werd vervangen door Jurgen Jaspers die twee keer dicht bij een doelpunt was.

De spanning werd door de uitstekend acterende leidsman Henon nog wat opgevoerd door het bij tellen van zeker 8 minuten extra speeltijd, in gevaar kwam de Hammer overwinning niet meer.

Het talrijke Hammer publiek middel bussen aangevoerd, er was zelfs één Hammer supporter op skeelers naar Arnhem gereisd, kon na het eindsignaal de dolblije spelers in de armen sluiten. Komende zaterdag de finale tegen Enter Vooruit op sportpark de Koerbelt te Rijssen om 14.30 u. met als inzet het behouden van een plek in de 2e klasse.