Een stunt zat er niet in voor de korfballers uit Wierden

De laatste competitieronde stond op het programma. Een wedstrijd die eigenlijk nergens meer om ging. Hellas had afgelopen dinsdag tijdens een inhaalwedstrijd het kampioenschap binnengesleept en Blauw Zwart was twee weken geleden al gepromoveerd. Toch stonden beide ploegen met veel strijdlust op het – warme – veld.

De ploeg uit Nunspeet liet afgelopen zaterdag vanaf het begin zien dat zij ongeslagen willen blijven in deze competitie. Met 2 doelpunten op rij hadden zij de eerste voorsprong te pakken. Het lukte Blauw Zwart om wat terug te doen en na een kwartier spelen stond er slechts een stand van 3-4 op het scorebord. Langzaam via 3-6 en 4-8 liep Hellas uit naar een comfortabele 7-12 voorsprong met rust. De zwart met witte formatie is een stuk schotvaardiger en komen makkelijker tot kansen in tegenstelling tot de thuisploeg. Toch geeft coach Edgar Korf in de rust aan trots te zijn op de inzet die de ploeg geeft, ondanks de warmte.

Na rust was het spelbeeld niks anders. Hellas bleef gemakkelijker de korf vinden en Blauw Zwart moest hard werken om tot kansen te komen. Edgar Korf wisselde aan het einde van de wedstrijd nog wat spelers uit het tweede om hen te bedanken voor het alsmaar steunen van het eerst team. Er werd uiteindelijk afgefloten met 11-23 op het scorebord.

De selectie wil namens deze weg iedereen bedanken voor de trouwe support. Het was een prachtig jaar waarin het maximale is bepaald. 1x kampioen en 1x promotie. Volgend jaar zal het hard werken worden in de tweede klasse, maar wij hopen dat jullie als supporters weer achter ons staan.