FC Utrecht U12 wint 13e editie Internationaal U12-Toernooi bij TVC ’28 in Tubbergen

FC Utrecht U12 is de winnaar geworden van het Internationaal U12-Toernooi. In de finale wisten ze Borussia Mönchengladbach U12 te verslaan met 3-1. Team Gemeente Tubbergen JO13 wist beslag te leggen op de 6e plaats (en in de poulefase wist Team Gemeente Tubbergen JO13 zelfs te winnen van de uiteindelijke winnaar FC Utrecht U12 met 2-1) en TVC JO13 werd 10e van de 12 deelnemers,

Na corona is er bij TVC ’28 besloten om wederom een Internationaal U12-Toernooi te organiseren. Met 12 deelnemende teams, waaronder 10 betaald voetbalorganisaties is dit goed gelukt. De andere 2 elftallen zijn Team Gemeente Tubbergen JO13 en TVC JO13-1. Deze jongens en meisjes zijn een jaar ouder en kunnen zodoende goed weerstand bieden tegen de BVO’s wat voor hen ook weer leerzaam is.

Onder tropische omstandigheden werd er om 10.30u afgetrapt in 2 poules van 6. De wedstrijden duurden 20 minuten dus ieder team moest 6 wedstrijden voetballen. Het publiek was in grote getale in de ochtend al aanwezig/ Er werden schitterende partijen op de mat gelegd. Het mooie is dat bij deze lichting U12/JO13 de focus licht op voetballen en niet op randzaken zoals commentaar, tijdrekken etc…kortom passie en beleving met het voetbalspel zijn de hoofdzaak. Uiteindelijk werden FC Utrecht U12 en Borussia Mönchengladbach U12 de poulewinnaars. In deze finale had FC Utrecht U12 de meeste energie over en speelde het een perfecte eerste 15 minuten waardoor het 3-0 stond.

Borussia Mönchengladbach U12 kwam deze klap de 2e helft niet meer te boven. Het werd nog wel 3-1 en er waren ook kansen op 3-2, maar deze werden niet verzilverd. Kortom FC Utrecht U12 werd de winnaar van de 13 editie van het Internationaal U12-Toernooi in Tubbergen en ging er met de grote bokaal vandoor.

Keeper van het toernooi werd van Hannover 96 de onverslaanbare Mateo Manderla en Speler van het toernooi werd van FC Utrecht de baltovenaar Donovan Afrifa. De toernooicommissie kijkt terug op een zeer geslaagde dag en dit smaakt naar meer. Misschien toch volgend jaar ook weer deelname uit België en nog meer deelname uit Denemarken en Duitsland of misschien wel Hongarije? Dat gaan we volgend jaar meemaken!

Foto’s: Jasper Boer

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer