Gé Tijhof bij CSI Twente met ‘pensioen’

Ook voor veel ruiters zal het wennen zijn, dat Gé Tijhof niet meer de wedstrijdleider en ringmeester is bij het CSI Twente. De tegenwoordig in Bentelo woonachtige Tijhof was jarenlang een markante verschijning bij tal van evenementen in de regio en ver daarbuiten. “Ik kom op een leeftijd dat het tijd wordt het stokje over te dragen”, zegt hij. “Ik heb het altijd met onwijs veel plezier gedaan. Door deze hobby ben ik onder meer bij de Olympische Spelen van Atlanta en Barcelona geweest en heb ik concoursen als die in Calgary, Dublin, Hickstead en Oslo meegemaakt. In Noorwegen zat koning Harald V met zijn dochter Märtha Louise in de skybox en ben ik nog bij het paleis geweest. Het was een prachtige tijd.”

Koningsgezind
Tot op de dag van vandaag is Gé Tijhof zeer koningsgezind. Zo is hij een frequent bezoeker van de Koninklijke Stallen in Den Haag, waar zijn makkers Bert Wassenaar en Pieter Wiersinga van de Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging onder meer rondleidingen verzorgen. Zelf beschikt Tijhof in zijn vroegere woonplaats Wierden over twee jachtterreinen. In zijn woning in Bentelo is een  complete jachtkamer ingericht. Ge Tijhof was de man die een jaar of dertig geleden het initiatief nam in Geesteren twee ruiters tegelijk de springring binnen te laten. “Dat was daarvoor onbestaanbaar, maar het paste me niet dat rubrieken te laat begonnen of langer duurden dan gepland was. Ik hield ervan dat het goed liep en op tijd was afgelopen.”

Nooit trammelant
Hij is trots dat hij steeds goed overweg kon met organisatoren en ruiters. “Al die jaren heb ik nooit trammelant gehad. Ik wilde het goed doen voor de organisatie en nam het ook altijd op een nette manier op voor de ruiters. Een positieve connectie met ze opbouwen lukt alleen als je het hun naar de zin maakt.” In Geesteren is Bart Heuver uit Wierden zijn opvolger. “Dat wordt een goede ringmeester, al zal hij het wel zelf moeten waarmaken.” Gé Tijhof kijkt vanaf de kant toe en helpt waar nodig. “Het is een concours met veel uitstraling op een fantastische accommodatie. Als je daar mag meedoen, is dat een voorrecht.”


Gé Tijhof actief als wedstrijdleider en ringmeester

Tekst: Willem Pfeiffer, Hippisch Twente.nl

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer