Horsefriend Products al 25 jaar trouwe sponsor bij CSI Twente

Al sinds de oprichting in 1997 is Horsefriend een van de trouwe sponsors van het CSI Twente. Dat veranderde niet, toen oprichter Wim Wielheesen het bedrijf vijf jaar geleden overdroeg aan Marcel Slomp en Angelique Kunst en de onderneming verhuisde van Geesteren naar Vriezenveen. “Met het CSI hebben we zo’n kruisbestuiving, dat het ondenkbaar zou zijn de samenwerking te verbreken”, vindt Slomp. Lachend: “We hebben er zoveel omheining geplaatst dat het terrein nu ook een klein beetje van ons is. Toen wij het bedrijf overnamen, was de familie Maathuis de eerste om ons te feliciteren.” Sinds kort is zelfs een lid van de derde generatie Maathuis bij ons werkzaam.”

Wim Wielheesen is tegenwoordig als verkoopadviseur in dienst bij Horsefriend Products. Onder leiding van het nieuwe tweetal groeide de onderneming flink. Begonnen met vier personeelsleden, telt de club ondertussen al veertien enthousiaste medewerkers. Angelique: “Toen we het overnamen van Wim en zijn vrouw Marita waren we er zo uit met elkaar. We zagen in de basis een mooi bedrijf  met veel potentie. Onze ervaring en liefhebberij kwamen hier bij elkaar, het paste als een jasje. We zijn nu vier keer groter dan toen we hier begonnen. We moesten in 2021 wel verhuizen, omdat we in Geesteren niet mochten uitbreiden.”

Thuis in paardenwereld
Marcel en Angelique zijn afkomstig uit de automotive-industrie en al hun hele leven betrokken bij de paardenwereld. “In deze branche werkt het ’t best als je die kent. We hebben ook bewust alleen verkopers die iets hebben met paarden en de paardenmarkt.” Angelique Kunst vult aan: “Die snappen waar de spanning zit en wat er mis kan gaan. Met een klant gaan zitten en overleggen wat de beste routing is voor zijn stal kan niet iedereen. Daarbij willen we ook internationaal de Twentse trots en waarden uitdragen, met beide voeten in het zand blijven staan.” Slomp daarop: “Die persoonlijke benadering is voor ons heel belangrijk.” De onderneming is gespecialiseerd in de bouw en inrichting van stallen en klinieken. Horsefriend levert ook omheiningen en trainingsequipment in de ruimste zin van het woord. Ze mag heel veel bekende namen, zowel nationaal als internationaal, tot haar (tevreden) klanten rekenen.

Tekst: Willem Pfeiffer, Hippisch Twente.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer