Hugo Venebrugge Toernooi terug op voetbalkalender met nieuw goed doel

Het Hugo Venebrugge Toernooi bij v.v. Den Ham is terug van weggeweest. Na drie jaren waarin het – hoofdzakelijk door corona – niet mogelijk was een toernooi op poten te zetten naar de standaarden van de naamgever, wordt op zaterdag 24 juni de 12de editie van het toernooi voor JO11-1-teams gehouden. Met een nieuw goed doel.

 

Het voetbaltoernooi is een eerbetoon aan Hugo Venebrugge, een voormalig keeper en jeugdleider van v.v. Den Ham die in 2008 overleed aan kanker. Toen hij op zijn ziekbed de vraag kreeg of hij het goed vond dat er een toernooi naar hem vernoemd zou worden, stemde hij in, maar stelde hij wel een aantal voorwaarden. Zo moest de opbrengst jaarlijks naar een goed doel. Die hartenwens wordt dit jaar voor de twaalfde keer ingewilligd.

 

Nieuw goed doel met een verhaal

De toernooiopbrengst wordt opgeteld bij de bedragen die de nabestaanden van Bas Veldkamp uit Den Ham hebben opgehaald met hun deelname aan Alpe d’HuZes. Zij beklommen eerder deze maand te voet of per fiets de mythische Alpe d’Huez. Net als Hugo was Bas begin twintig toen hij overleed aan kanker én net als Hugo was Bas een echte clubman. Het totale bedrag gaat naar KWF Kankerbestrijding en wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar kanker en naar de verbetering van kwaliteit van leven van mensen met kanker.

 

Titelhouder ontbreekt, profclubs stellen prijzen beschikbaar

Aan het toernooi, georganiseerd door Hugo’s vrienden en jongere broer, doen zestien teams mee. Er komt sowieso een nieuwe winnaar, want regerend kampioen MVV’29 uit Harbrinkhoek ontbreekt. Naast de wedstrijden zijn er tal van activiteiten voor zowel de spelers als (jonge) bezoekers. Voor de deelnemende teams liggen mooie prijzen klaar. Zo stellen onder meer Heracles Almelo, FC Twente en PEC Zwolle cadeaus beschikbaar.

 

Indrukwekkende opening, spectaculair slot

Het toernooi wordt zaterdag 24 juni om 09.45 uur geopend met het vertellen van het levensverhaal van Hugo Venebrugge. Om 10.00 uur beginnen de eerste wedstrijden. De finale is om 15.00 uur. Deze zal plaatsvinden in een Champions League-waardige setting. Aansluitend is de prijsuitreiking en wordt de opbrengst voor het goede doel bekendgemaakt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer