Interessant deelnemersveld CSI Twente

Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste editie van het CSI Twente.  Nadat op woensdag 6 juni drie  nationale rubrieken op het vernieuwde Equestrian Park Erve Maathuis zijn afgewerkt zijn de volgende vier dagen ingeruimd voor de internationale ruiters. Er staan vanaf donderdag 8 juni veertien proeven op de agenda, waarvan zes voor het CSI1* en acht voor het CSI4*. In totaal komen vierhonderd combinaties in actie, die tijdens het evenement elk drie keer een gooi naar de prijzen mogen doen. De terugkeer naar een concours op vier sterren -na het CSIO van 2019, twee afgelastingen wegens corona in 2020 en 2021 en vorig jaar het CSI3*- heeft de interesse bij ruiters behoorlijk aangewakkerd. Met thuisrijder Gerco Schröder (2007), de Ier Bertram Allen (in 2015 de jongste winnaar ooit) en de Italiaan Antonio Alfonso (2018) verschijnen drie ruiters in de fraai verder vernieuwde arena, die al eens het genoegen van een zege in de hoofdrubriek smaakten. Tot andere kandidaten voor de triomf in de Grote Prijs van het Equestrian Park behoren de Brazilianen Marlon Modolo Zanotelli, Bernardo Alves en Carlos Ribas, de Mexicaan Enrique Gonzales, de Italiaan Alberto Zorzi en de Belg Koen Vereecke. En natuurlijk moeten de beste drie ruiters van het CSI Twente 2022 niet worden vergeten. Bas Moerings, Hessel Hoekstra en de Duitse amazone Nina Piasecki zijn opnieuw van de partij.

Nederland
Uiteraard levert Nederland het grootste contingent starters in Geesteren. Daarbij behalve Gerco Schröder en Hessel Hoekstra uit de eigen regio onder anderen Bas van der Aa, Gert-Jan Bruggink, de onlangs in Aalborg verdienstelijk debuterende Eric ten Cate, Jeroen Dubbeldam, Sander Geerink, Regina Leeuwen, Gerben Morsink, Steven Veldhuis, Robert en Thijmen Vos en Meike Zwartjens. Ze krijgen uit eigen land concurrentie van onder anderen Leopold van  Asten, Roelof Bril, Daan van Geel, Michael Greeve, Lowie Joppen, Tani Joosten, Sjoerd Kommers, Bart Lips, Chantal Regter. Marriët Smit-Hoekstra en Albert Zoer. Voor de internationale rubrieken is in totaal bijna 225.000 euro aan prijzengeld beschikbaar. De nummer één en twee gaan met een gloednieuwe BWM naar huis.


Bas Moerings, winnaar van de Grote Prijs in 2022, probeert met Iphstar op herhaling te gaan in Geesteren.

Tekst: Willem Pfeiffer, Hippisch Twente.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer