Jan Mensink opnieuw hoofdcoach heren 1 ZPC het Ravijn

Opleider, gedreven en daadkrachtig. Drie kwaliteiten waar je Jan Mensink (64) aan kan herkennen. De geboren Nijverdaller is terug als coach van het eerste herenteam van ZPC Het Ravijn.

In december 2020 moest Mensink zijn taken als hoofdcoach vanwege gezondheidsredenen nog naast zich neerleggen, maar de afgelopen maanden was hij alweer regelmatig in zwembad Het Ravijn te vinden. Zo was hij onder andere betrokken bij de voorbereiding van de Nijverdalse waterpolomannen onder de 17 jaar op het Nederlands Kampioenschap.

”Mijn coachcarrière heb ik vanwege het coronavirus en mijn hartproblemen destijds niet kunnen voortzetten”, geeft Mensink aan. “Maar momenteel voel ik mij weer goed en heb ik van mijn arts groen licht gekregen om het coachen weer op te pakken. Ik ben blij dat ik opnieuw de kans krijg om met dit mannenteam aan de slag te gaan!”

Mensink heeft dan ook veel zin om weer te beginnen. “Zwem en Poloclub Het Ravijn is zo’n mooie vereniging, mét een goede jeugdopleiding. Zo hebben we de dit jaar tijdens de NK’s twee gouden (Jongens o15 en Meisjes o17) en twee bronzen medailles (Jongens o17 en Meisjes o15) in de Eredivisie jeugd behaald. En prestatie waar we trots op mogen zijn! Ondanks dat er een paar geroutineerde spelers stoppen aankomend seizoen, is dit een groep waar ik veel potentie in zie.”

Assistent-coach Rudy Schwarte Rudy Schwarte gaat Mensink het komende seizoen assisteren. Schwarte was in het verleden jaren actief als coach van het eerste damesteam. Zo behaalde hij met de dames in de periode 2007–2010 het landskampioenschap, tweemaal de nationale beker en de Supercup. Jan Heerdink maakt begeleidingsteam van Heren 1 compleet in de rol van teammanager.

Hilda Wouters, voorzitter van de tosportcommissie van Het Ravijn, is blij met het duo Mensink-Schwarte. “Het afgelopen jaar is er door de coachingswisselingen wat onrust ontstaan bij ons eerste mannenteam. Gelukkig hebben we met het duo Mensink-Schwarte weer veel ervaring binnengehaald. Ik ben ervan overtuigd dat deze trainersstaf, en onze talentvolle mannenploeg, in de toekomst weer gaat leiden tot mooie prestaties!”

Coach heren 2 Peter Jonkman Het tweede herenteam heeft daarnaast ook een nieuwe coach met Peter Jonkman. Jonkman komt over van EZC, waar hij kampioen werd in de tweede divisie met de dames. Daarnaast was hij in het verleden al eerder coach van het tweede damesteam van ZPC Het Ravijn. Jorrit Aanstoot zal hem daarbij assisteren en Jeroen Pennings neemt de rol van teammanager op zich.

Daarnaast is Mario van Santen als keeperstrainer toegevoegd aan de staf van de herenselectie. Het afgelopen jaar was van Santen al betrokken bij het opleiden en ontwikkelen van de keepersjeugd van Het Ravijn.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer