Jolly Jumpers organiseert wederom een zeer geslaagd G-basketbaltoernooi in Tubbergen

Vorig jaar waren de special olympics in ons mooie Twente. In Tubbergen werd het onderdeel basketbal georganiseerd. Dit was zo’n enorm succes dat de Jolly Jumpers in samenwerking met VAST (Voor Aangepast Sporten Tubbergen) een G- tak heeft opgericht. Daar waar er met de start 5 sporters zijn gestart is de groep gegroeid naar 13 basketballers. Zij trainen elke maandag van 17.45 uur tot 18.45 uur onder de fantastische leiding van Patrick Haarhuis. Omdat deze sporters graag ook eens tegen andere teams wilden spelen, en de Jolly Jumpers dit naar aanleiding van het grote succes ook zagen zitten, is er een toernooi met maar liefst 10 teams gespeeld afgelopen zaterdag in Sportcentrum de Vlaskoel.

De teams kwamen van Peatminers uit Vriezenveen (2 teams), VSO de Brug (4 teams), Only Friends Rijssen (2 teams) en natuurlijk kwamen er 2 teams vanuit de Jolly Jumpers.

Het toernooi startte om 12 uur en begon met een openingswoord van Karel Maathuis, de oprichter van VAST. Daarna verzorgde Martijn Bos (assistent trainer van Dames 1) de warming-up met Anke Rikhof, Birte Steggink en Pien Nijhuis van Dames 1 van Jolly Jumpers. Het enthousiasme spatte er van af, dus het beloofde veel goeds!

Elk team speelde 8 wedstrijden van 12 minuten en het bleek weer dat lol maken en samen spelen het belangrijkste was! Er werd geklapt als de tegenstander scoorde en als er per ongeluk iemand geduwd werd, werd er gelijk sorry gezegd. Na heel wat prachtige wedstrijden kwam de spanning voor de prijsuitreiking! Voor elke deelnemer was er een bronzen medaille voor de derde plek en de nummer 2 VSO de Brug 4 kregen natuurlijk een zilveren medaille. Voor de winnaar Only Friends 2 was er de gouden medaille en een prachtige wisselbeker. De prijzen werden uitgereikt door wethouder Hilde Berning, Pien Nijhuis speelster van Dames 1 van Jolly Jumpers en sponsor van het G-team Frank Tassche. Laatstgenoemde kreeg als dank voor de gesponsorde tenues een prachtig ingelijst shirt. Het afsluitende woordje werd gedaan door Leo Stamsnieder, de voorzitter van VAST. Hij nodigde alle spelers uit voor zondag 18 juni voor de sportcarrousel in De Vlaskoel. De hele middag was er mooie muziek van DJ Roy!

Na nog een laatste gezamenlijke polonaise ging iedereen moe maar zeker voldaan naar huis. De Jolly Jumpers bedankt alle 35 vrijwilligers die deze middag mogelijk hebben gemaakt en kijkt al uit naar volgend jaar!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer