Kranenburg wint in Oldenzaal en leidt in VIRO Criterium Cup Twente

De Jan van Schoot Wielerronde van Oldenzaal is zondag gewonnen de Jari Kranenburg. Op het nieuwe parcours van het criterium was de Enschedese wielrenner bij de elite/beloften de snelste uit een kopgroep van drie renners. Zo schonk hij de organiserende vereniging OWC Oldenzaal een thuiszege. Daarbij sloeg Kranenburg een dubbelslag, want hij is ook de nieuwe leider in de VIRO Criterium Cup Twente.

Foto: Sportfoto.nl

Al vroeg in de wedstrijd trokken twee renners in de aanval, Tim Arts en Steven Wester. Nadat de voorsprong bijna een halve minuut was, wist Kranenburg de oversteek te maken vanuit het peloton. De ploeggenoten Arts en Kranenburg van de combinatie OWC Oldenzaal en AWV de Zwaluwen hadden Wester in de tang, waarna Kranenburg het afmaakte in de sprint. Hij nam de blauwe leiderstrui over van Jelle Johannink, die in Limburg zondag het NK bij de profs reed en daar verdienstelijk vijftiende werd.

Van den Berghe wint bij de amateurs

Eerder op de dag ging ook bij de amateurs de overwinning naar een renner van OWC Oldenzaal en ook daar werd het een sprint met een kopgroep. Rob van den Berghe was de snelste van een viertal. Hij verwees Koen Wulterkens en Tim Nederlof naar de plaatsen twee en drie. Maarten van den Berg uit Rijssen werd zesde en dat was ruim voldoende om zijn leidende positie in de VIRO Criterium Cup Twente voor amateurs vast te houden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer