KV de Brink pakt prijzen op het NK klootschieten

Zondag tijdens het Nederlands Kampioenschap klootschieten is de Brink zeer succesvol gebleken. Twee Nederlands Kampioenen zijn gehuldigd. In Geesteren op de wedstrijdbanen van Niej Haarbig aan de Geesterseveldweg verliep het NK uitstekend, de organisatie van de Nederlandse klootschietbond deed er alles aan om de wedstrijden zo goed mogelijk en volgens schema te laten verlopen.

Supertalent Fedde Oonk is kampioen geworden bij de jongste categorie op het veld en heeft met 5 schoten een afstand van 282,35 geschoten. Pieter Kienhuis heeft in de zelfde categorie een mooie derde plek behaald bij het zetten met een afstand van 21,80 meter. Wessel Kienhuis was op het juiste moment in vorm en pakte de tweede plek op straat.

Bij de oudste jeugd schietend, schoot Mika Smellink een geweldige straatwedstrijd en schoot de 800 meter in 6 schoten en ging nog 32,80 meter over de streep. Hij bleek 9,26 meter tekort te komen voor de eerste plek. Jorg Smellink schoot deze dag uit zijn slof door Nederlands Kampioen zetten te worden met een uitstekende afstand van 54,54 meter. Ook op het veld was hij in uitstekende doen door in 5 schoten 534,75 meter te gooien op de moeilijk bespeelbare baan.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer