Mariënberg Af, Hallo 4e Klasse! (SV Harskamp wint verdiend met 3-0)

Van: Alfred Dorgelo

Na 20(!) seizoenen, voornamelijk 3e klasse, te hebben gespeeld mag/moet Mariënberg het volgend jaar een stapje lager proberen in de 4e klasse. Een soort van 3e klasse light aangezien de KNVB dan tevens een 5e klasse introduceert. In de mooie jaren van ondermeer trainert de Breuk en de prachtige lichting dat we toen hadden in het begin van deze eeuw speelden wij zelfs nog even 2e en 1e klasse. Those were the days…. Lang vervlogen tijden! Met Skik en Boudewijn de Groot! Het lukte Mariënberg afgelopen zaterdag niet om de finale te halen.

Op de Veluwe in en tegen Harskamp vonden de strijdende roodzwarten haar waterloo. Het speelde gewoon, eerlijk is eerlijk, tegen een beter Harskamp en ene Frank Hol! De spits, waarop dit seizoen maar geen maat stond, rolde met 3 doelpunten de Westerparkbewoners op! Hol is doelpuntenmaker van beroep en hij verstaat zijn vak! We gromden best wel, we beten ook wel maar nooit konden wij onze tanden volledig zetten in een ploeg die net iets verder, net iets beter was. Iets meer vet op de botten had. Het veldoverwicht en de kansenverhoudingen bleven het gehele duel in het voordeel van de thuisploeg. Ze begonnen met 8 tegen 3, het werd soms 7 tegen 4, een lange tijd 6 tegen 5 maar hoe hard wij ook probeerde we konden de cijfers nooit in ons voordeel uitdrukken. We misten enkele spelers maar tevens onze laatste man, Michael Zweers. Hij was verhinderd wegens werk, kon helaas niet met een collega ruilen. Met Zweers erbij hadden we misschien het verschil kunnen maken, maar ja dat is koffiedik kieken! Totaal geen man of vrouw overboord. In de slotfase van de competitie en in de nacompetitie poetste het jonge elftal van Arjan Visscher nog enigszins haar geschonden blazoen op! Want laten we eerlijk zijn. Lange tijd was het een seizoen van niks! We verlieten het gezellige Harskamp wel een klein beetje met de neus omhoeg. Jack Poels zette in!

Jammer is dat wij al na amper 2 minuten op een 1-0 achterstand kwamen. Dat liet ons eigenlijk de hele eerste helft achter de bekende feiten aanlopen om er maar een cliché in te gooien. Halverwege het duel kwamen wij er achter dat er tegen Harskamp best tegen te voetballen was. We hadden ook enkele halve kansen en goede mogelijkheden maar aan onze zijde geen Frank Hol te bekennen. We schoten tegen de keeper aan, een paal die in de weg stond of gewoonweg stom geluk! Het had gekund. Maar het lukte maar niet om een heel klotenseizoen in, wat achteraf bleek ons laatste duel, in één wedstrijd weg te spelen. Vlak voor rust verdubbelde Harskamp de score. 2-0, ook dat nog eens. We gingen van nood maar aan de Heineken en bestelden een broodje warm vlees of hamburger. Ze hadden de boel in Harskamp goed voor elkaar. Leuk en gezellig volk, een hartelijk ontvangst en mooi wat om over te praten….Harskamp startte afgelopen zaterdag met haar feestweek ter ere van haar 75-jarige bestaan.Helaas konden we dat niet in mineur laten beginnen want ook in de tweede helft deelden wij wel speldenprikken uit, hadden wederom goede mogelijkheden maar het lukte maar niet om de aansluitingstreffer te maken. De arbeidsethos was hoog te noemen, ondanks de hitte, maar het was vechten tegen die bekende bierkaai en ook nog eens van Heineken. Neuh, toen wij met 10 man kwamen te staan en Frank Hol nog eens zijn skills liet zien met de derde van de middag (3-0) doofde het laatste vuur bij de moegestreden Mariënbergers.

Gevochten als beren maar Harskamp was gewoon sterker. Wij wensen hen veel succes komende zaterdag tegen de Nijmegenaren.

Het duel stond onder meer dan uitstekende leiding van scheidsrechter Julia Vermeer. Niet alleen haar naam is mooi, vrij vertaald naar ene H. Westbroek. Een pittige tante, in de goede naam van het woord dan, begrijp met niet verkeerd. Ze leidde het duel soeverein. Was overal te vinden op het veld en had de 22 acteurs op het bloedhete kunstgrasveld mooi onder de duim. Die fluit over een paar jaar echt wel een paar klassen hoger! Over en sluiten. Dit seizoen maar snel onder een dikke laag stof archiveren. Tis niet anders. Volgend jaar, nieuwe ronde, nieuwe kansen. (AD)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer