NEO wint slijtageslag bij Volharding in extremis met 1-0

Op een snikhete kunstgrasmat van het fraaie complex van Volharding in het Brabantse Vierlingsbeek heeft NEO door een goal van Jasper Scholten in de absolute slotfase de finale van de nacompetitie bereikt, waarin tegen Best Vooruit wordt gespeeld. Die ploeg versloeg in de andere halve finale EFC uit Eersel met dezelfde score.

NEO begon erg matig aan het duel en al na een minuut leverde een aanval van Volharding over rechts een kansrijke kopbal op die echter simpel kon worden gepakt door Thijs Terhalle. Ook de volgende kans was voor de thuisclub, de handige Tim Martens schoot rakelings naast.

Het eerste wapenfeit van NEO was een schot van Jasper Scholten dat naast ging, waarna direct daarna Teun Jakobs namens Volharding de NEO-lat teisterde. Ook aanvoerder Mark Blenckers kreeg een scoringskans, maar moest zijn meerdere erkennen in Terhalle.

Na de drinkpauze kwam NEO beter in het spel en het leverde kleine kansen op via schoten van Max Brunninkhuis en Ron Spoler, een mislukte trap van Wessel Bom uit een hoekschop en Mauro Lohuis wiens lob te kort bleek. De grootste kans ontstond op slag van rust toen een geweldige pass van Max Brunninkhuis de slim vrijgelopen Wessel Bom bereikte die zijn volley van een meter of zeven echter hoog over zag gaan.

Met de 0-0 ruststand mocht NEO uiteindelijk niet mopperen gezien de kansen die Volharding had laten liggen.

Het tweede bedrijf kende een totaal ander verloop. NEO maakte een veel fittere indruk en het spel speelde zich voornamelijk op de helft van Volharding af dat er nog maar spaarzaam uit kon komen. Kevin van der Brug stond twee keer aan de basis van NEO-kansen. Eerst was de slotpass na een mooie actie net niet zorgvuldig genoeg, wat later sloot hij een topactie zelf af, maar de bal zeilde rakelings over.

Inmiddels was Coen ten Tusscher zijn broer Rick komen vervangen en schoof Mauro Lohuis door naar het middenveld. Halverwege het tweede bedrijf had dat bijna succes toen een ziedend schot van Lohuis maar met zeer veel moeite kon worden gestopt door goalie Bono Barten.

Nadat Thijs Terhalle nog een fraaie redding in voorraad had na een kopbal uit een vrije trap en Jasper Scholten na een gekraakte vrije trap van Max Brunninkhuis uit ideale positie overschoot leek een afmattende verlenging nabij.

Totdat de blessuretijd aangebroken was.

De zojuist ingevallen Twan Weghorst werd in een duel in de rug geduwd, maar de toegekende vrije trap van Bas Spenkelink leverde slechts een hoekschop op die zeer scherp werd ingebracht door Mauro Lohuis. In een mêlee van spelers was Jasper Scholten opnieuw het goudhaantje en gaf de bal het laatste zetje, heel NEO in euforie ontploffend.

Volharding kwam de klap niet meer te boven en na nog een paar minuten floot de goed en rustig leidende arbiter Max Kok voor de laatste keer en daarmee was de finaleplek voor NEO een feit, waarin zoals gezegd Best Vooruit de tegenstander zal zijn. De locatie zal zeer binnenkort bekend worden gemaakt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer