Nino WV beste vijfjarige bij CSI Twente

Judith Vermeulen-Vetker schreef woensdagmiddag met de thuis op Stal Wessels-Vetker gefokte bruine ruin Nino WV (v. Comme il Faut\Diamant de Semilly x London) de rubriek voor vijfjarigen van het KWPN Overijssel op haar naam. Ze was vierhonderdste seconde sneller dan nummer twee Regina Kappert met de door Jopie Kappert in het Gelderse Geesteren gefokte zwart geboren merrie Notre-Dame (v. Kantje’s Ronaldo\Quidam de Revel). Don Willemsen reed de bruine ruin Drake Z (v. Dominator Z\Conor x Casall) , die hij in eigendom heeft samen met fokker René Hesselink uit Borne, naar de derde plek. Jessie Wiefferink werd vierde met onder het zadel de door Klock in Hattem gefokte zwartbruine merrie Noble Ami (v. Comthago VDL\Montreal) van eigenaren Bernadet Wiefferink en Bart Haselbekke. De vijfde positie werd ingenomen door Arjanne Brinkhoff met de bruine merrie Next Star (v. Impressive VDL\Niveau), een fokproduct van W. Brinkhoff in Langezwaag.

Van de foutloze combinaties bij de vierjarige paarden hadden de juryleden Jan Diepman en Michel Primis de meeste stijlpunten (26,2) over voor de zwartbruine hengst Ole LH (v. Pegasus van ’t Ruyterhof\Triomphe de Muze), gefokt door Aan de Stegge in Enter en eigendom van Sander Geerink en Enterbrook. Anouk Vos kreeg met de bruine hengst Congeorge (v. Contragos) van Paul Schockemöhle en Gestüt Lewitz) precies een punt minder. Joost Luttikhuis eindigde als derde met de zwarte hengst Dom Përignon (v. Dominator Z\Glasgow vh Merelsnest (24,5). De vierde positie was voor Kirsten van den Berg met de bruine merrie Okki (v. Kasper DDH\Lordanos) van Dekstation De Havikerwaard (24,4) en Ashley Spiele-te Wierik tekende voor de vijfde stek met de door Gerbert te Koppele gefokte bruine merrie Oneill TK (v. Impressive VDL\Niveau van Peter en  Sander Geerink (24,3).

Eerste winst voor Gerben Morsink
Gerben Morsink eiste woensdagochtend de overwinning op in de eerste rubriek van het CSI Twente 2023. Met zijn bruin geboren vijfjarige schimmelmerrie Cristina Z (v. Cristallo) zegevierde Morsink over 1,10 meter met twee fasen. Als een van de laatste starters realiseerde hij een tijd van 24,27 seconde op het tweede deel van het door Benjo Plegt ontworpen parcours. Ties Rothstegge mocht met de negenjarige bruine ruin Jethro-S (v. Spartacus) lang hopen op de zege, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plek in 24,73 seconde. Achter Roderick van den Engh met de zesjarige schimmelruin Bugs Bunny Z (v. Berlin) werd Rothstegge ook vierde, met de zes jaar oude donkerbruine merrie Moon BS (v. Emir R). De vijfde plek was voor Lisa Schröder met haar dertienjarige zwart geboren schimmelmerrie Mama Mia Picobello Z (v. Mr. Blue). Vanaf donderdag komen de springruiters met in totaal 512 paarden in de internationale springrubrieken rubrieken in Geesteren in actie op de graspiste. In de tweede ring is het drie dagen de beurt aan de deelnemers in de dressuur.

Zie ook www.csitwente.nl

Foto: Willem Pfeiffer, Hippisch Twente

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer