NKC ’51 weet ook niet te winnen van KV Drachten

In tropische weersomstandigheden ontvang NKC ‘51 afgelopen zaterdag KV Drachten. Drachten bezette vooraf aan het duel de laatste plaats en heeft nog kans op promotie naar de Hoofdklasse. NKC ‘51 heeft de promotie naar de Hoofdklasse al binnen en heeft nog een kleine kans op de titel, maar is afhankelijk van de bovenste concurrenten. Voorafgaand aan de wedstrijd bekroonde het tweede team van NKC ‘51 een goed veldseizoen met het kampioenschap door overtuigend te winnen van De Parabool, 22-10. De wedstrijd tussen NKC ‘51 en Drachten werd geleid door dhr. van Dijk.

Waar NKC ‘51 in voorgaande wedstrijden vaak het initiatief in de beginfase had, was het dit keer anders. De ploeg van Gerben Wind leek aanvallend vanaf minuut één geen vuist te kunnen maken en de korf werd lange tijd niet gevonden. Drachten nam daardoor direct een voorsprong van 0-2. Tot aan 2-4 had Drachten het betere van het spel, waarna ook bij de uitploeg een doelpuntloze periode aanbrak. Dit gaf NKC ‘51 de gelegenheid om weer in de wedstrijd te komen en beloonde het harde werken met drie doelpunten op rij. Zo kwam NKC ‘51 voor het eerst op voorsprong bij 5-4. NKC ‘51 kon het momentum niet vasthouden en Drachten schakelde een tandje bij, met vier doelpunten op rij zette de gasten NKC ‘51 op een achterstand van 5-8. Vlak voor rust kon NKC ‘51 nog iets terug doen door het verschil weer naar twee te brengen. Ruststand 6-8.

Na enkele seconden in de tweede helft was het direct raak voor Drachten, 6-9. Echter kon NKC ‘51 opnieuw veerkracht tonen en trok de stand weer gelijk bij 9-9. NKC ‘51 en Drachten bleven elkaar afwisselen met mindere fases. Na de gelijkmaker leek het op bij de Nijverdallers, een gretig Drachten had NKC ‘51 goed onder controle en mede door een reboundoverwicht liep Drachten in een sterke fase uit naar 9-14. Voor NKC ‘51 leek dit een niet te overbruggen achterstand. Toch lukte het de thuisploeg om het nog spannend te maken. Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal werd de aansluitingstreffer gemaakt bij 13-14, maar voor NKC ‘51 kwam dit te laat. Drachten vond nog één keer de korf en gooide zo de wedstrijd definitief in het slot. Eindstand 13-15.

Door dit verlies staat er voor NKC ‘51 niets meer op het spel en komt het volgend jaar zowel in de zaalcompetitie als in de veldcompetitie uit in de Hoofdklasse. Komende zaterdag staat de laatste speelronde van de competitie op het programma. NKC ‘51 speelt dan tegen AVO in Assen, aanvang 16:45 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer