Drie dagen dressuur op de zandpiste bij CSI Twente

Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle niveaus internationaal gereden door ponyruiters, children, junioren, young riders, rijders tot 25 jaar en senioren in het CDI3*. Enkele rubrieken daarvan zijn speciaal voor jonge paarden. Voor de dressuurjeugd geldt het concours in Geesteren bovendien als een observatiewedstrijd voor het EK. Bij de senioren mag een boeiende strijd worden verwacht met deelnemers als Adelinde Cornelissen, Nars Gottmer, Laurens van Lieren, Hans Peter Minderhoud, Denise en Jeanine Nekeman, Judith Ribbels, Jennifer Sekreve en Diederik van Silfhout.

Nadat deze vorig jaar eenmalig op het programma ontbraken, keren bij het springen de wedstrijden voor de basissport terug op de agenda. Tijdens de ‘talentendag’ op woensdag staan de rubrieken over 1,10 meter en de proeven voor vier- en vijfjarige paarden gepland. Het springen over 1,00 meter en voor de pony’s (van 0,50 tot en met 1,20 meter) heeft op zondag plaats. Het onderdeel bixie wordt dan verzorgd door manege Snorrewind uit Markelo.

Randprogramma
Ook het randprogramma mag er zijn. De vrijdag staat het strodorp in het teken van Jump Up The 90’s, met medewerking van Rob Toonen en Mental Theo. Toonen is er ook zaterdagavond bij als Tony Junior er een optreden verzorgt tijdens het traditionele ruiterbal. Eerder op die dag kan het publiek genieten van een demonstratie van een slipjacht door de Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNJV). De show wordt gevolgd door het onderdeel Ouder & Kind springen. Daaraan wordt deelgenomen door onder anderen Maaike Bijlsma en Tom ten Berg, Daan en Noud van Geel, Caroline Müller en Lisa Horn, Rob en Feline Scherphof, Gerco en Lisa Schröder, Wim en Floor Schröder, Robert en Sophie Vos en George en Elisabeth Vroklage.

Samantha Steenwijk
Samantha Steenwijk X Voice tekenen op zondag voor de muzikale bijdrage aan het evenement, onder meer tijdens een pas de deux met twee Friese paarden. Verder staan optredens gepland van dj Sven Elias, pianist Hans Freie en Theo en Juliët Avenhuis. De live-streaming van het CSI Twente wordt voor het eerst verzorgd door een team van Horse and Country, waarvoor dochter Sophie van voormalig bondscoach Hans Horn als marketing en product manager actief is.

Tekst: Willem Pfeiffer, Hippisch Twente.nl, foto Digishots.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer