Vijfde editie van Eredivisie beachtour in Almelo!

De vijfde editie alweer! Op zaterdag 8 en zondag 9 juli komt de Nederlandse beachvolleybaltop weer naar Almelo voor de Betcity Eredivisie beachvolleybaltour! Een week lang, van maandag 3 t/m zondag 9 juli, staat het Marktplein van Almelo én de beachvelden van Het Sportpark Almelo in het teken van beachsport. In de week voorafgaand aan de Eredivisie worden er diverse activiteiten en toernooien georganiseerd op het zand. Tijdens het eredivisieweekend komen de 12 hoogst geklasseerde dames- en herenduo’s weer in actie op het zand. Kom heerlijk in de zon op het terras genieten van dit grandioze beachspektakel, wat uiteraard net als bij het Sportpark gratis te bezoeken is!

Eredivisie Tour

De Betcity Eredivisie Beachtour is de hoogste Nederlandse beachvolleybal competitie voor mannen en vrouwen. Spelers en speelsters verzamelen rankingpunten door resultaten te behalen tijdens de toernooien waar zij aan deelnemen. Almelo is één van de acht speelsteden van de Eredivisie beachtour en is dit jaar zelfs
verkozen tot een grand slam. Dat houdt in dat spelers hogere geldbedragen kunnen winnen in deze stad. De afgelopen vier edities waren een enorm succes met zelfs 3 keer een internationaal duo op de Almelose beachvelden. Of dat ook dit jaar weer zal zijn is nog de vraag. Internationale beachteams kunnen namelijk een
wildcard aanvragen om mee te mogen doen tijdens een stop van de Nederlandse Eredivisietour. Sportworx, de organiserende partij van de Eredivisie, bekijkt dan of het een mooie toevoeging is op het deelnemersveld. In 2021 was het decor van de Eredivisie beachtour echt prachtig met de nieuwe havenkom bij de binnenstad. Dit jaar zal dat nog beter tot z’n recht komen door de verbinding met het havenfestival.

Welke spelers en speelsters naar Almelo komen is dus nog niet bekend. Net als vorig jaar lijkt de kans klein dat we kunnen genieten van onze lokale held, Stefan Boermans. Hij probeert in hetzelfde weekend op het hoog aangeschreven 4-sterrentoernooi in Gstaad weer een gooi te doen naar de titel die hij daar in 2021 samen met zijn partner Yorick de Groot tot ieders verbazing greep. Bij de dames hebben we inmiddels ook een topper met Twentse roots, Wies Bekhuis, de nr.3 van vorig jaar in Almelo en inmiddels in het bezit van de titel sportvrouw van de Gemeente Tubbergen. Zij draait sinds dit jaar mee in de top van het Nederlandse beachvolleybal en won samen met haar beachvolleybalpartner Desy Poiesz in Venlo.

Diverse beachtoernooien

De grootste zandbak van Almelo ligt er niet alleen voor de Eredivisie teams. Net als afgelopen jaren wordt de zandbak op maandag al geplaatst door de lokale zandleverancier Oosterveld. De velden worden dan zo goed als mogelijk gevuld met een leuk breedtesportprogramma. In de avonden staat dit met name in het teken van diverse (horeca)bedrijventoernooien. Inmiddels loopt het qua aanmeldingen al storm dus dit beloven weer 5 drukke avonden te worden. Informatie over deze toernooien is te vinden op www.beachalmelo.nl.

Activiteiten voor jeugd

Overdag zullen de beachvelden ingezet worden om kinderen van de Almelose basisscholen kennis te laten maken met diverse beachsporten. Ook deze uren zijn inmiddels bijna allemaal ingevuld. In de middag is er nog wel plek op de beachvelden. Mochten er leuke of ludieke ideeën zijn voor een invulling op de middag dan kan dit ingestuurd worden naar s.tentusscher@sportbedrijfalmelo.nl. En wil jij als ballenmeisje of ballenjongen mee helpen tijdens het Eredivisie beachvolleybalweekend dan kun je je ook melden via bovenstaand mailadres.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer