Dominique Scholten aan de slag als algemeen directeur FC Twente

Foto: FC Twente Media

Dominique Scholten (35) wordt de nieuwe algemeen directeur bij FC Twente. Scholten treedt per 1 november in dienst. Vanaf die periode gaat hij intensief samenwerken met de huidige algemeen directeur Paul van der Kraan. Van der Kraan blijft tot 1 februari 2024 in functie als algemeen directeur. Daarna neemt Scholten het stokje over.

Sinds april 2020 is Dominique Scholten verbonden aan de FC Twente/Heracles Academie, eerst als manager en sinds vorig seizoen als directeur.

Dominique Scholten: ”Ik ben vier jaar woonachtig in Twente en onder de indruk geraakt van de regio en de club. Vanaf april 2020 heb ik invulling mogen geven aan de FC Twente/Heracles Academie. We mogen trots zijn op wat er samen in drie jaar is neergezet, zowel op gebied van visie en structuur als in de uitvoering. De realisatie van het Regioplan is daarvan een mooi voorbeeld.

De kracht van supporters, sponsoren, vrijwilligers en medewerkers is ongekend. Ik heb heel veel zin om een structurele bijdrage te gaan leveren aan de verdere groei van de club. Samen met alle betrokkenen wil ik graag de potentie verder benutten. “

“De Raad van Commissarissen denkt in de persoon van Dominique Scholten een algemeen directeur te hebben gevonden die de belangen van FC Twente en al haar belanghebbenden op effectieve wijze gaat behartigen,” vertelt Dennis Schipper, voorzitter Raad van Commissarissen van FC Twente.

“We zien in Dominique iemand met een grote drive en we zijn verheugd om hem, met een overdrachtsperiode, aan onze club te binden. Wij kiezen daarmee voor een vergelijkbaar traject als Arnold Bruggink en Jan Streuer hebben doorlopen. We borgen daarmee waardevolle kennis en kunde en geven talent de ruimte om zich te ontwikkelen.”

“Onder Scholtens leiderschap heeft de FC Twente/Heracles Academie zich ontwikkeld tot een bloeiende en toonaangevende organisatie”, vervolgt Schipper. “Scholtens passie voor het spel, zijn strategisch inzicht en zijn vermogen om jong talent en medewerkers te ontwikkelen vormen de pijlers van het succes van de academie. Hij heeft daarnaast een belangrijke rol gespeeld in het herstellen van de relaties met de amateurclubs in de regio. Tevens heeft Scholten een uitgebreide achtergrond in het voetbal en al ruime ervaring binnen betaald voetbalorganisaties. Scholten sluit goed aan bij de cultuur en de waarden van onze club, is zakelijk, commercieel vaardig en geniet hij draagvlak bij de huidige directie van FC Twente.”

De Raad van Commissarissen realiseert zich dat een zorgvuldige overdracht en een inwerkperiode van essentieel belang zijn. Daarom heeft zij besloten dat Paul van de Kraan tot 1 februari 2024 in functie blijft als directeur. Daarna blijft hij betrokken voor advies.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer