Loting WK 2023 bekend voor TeamNL Handbaldames

De TeamNL Handbaldames weten wie ze gaan treffen in de poulefase op het WK, dat van 29 november t/m 17 december gespeeld wordt in Denemarken, Noorwegen en Zweden. De loting wees vanmiddag uit dat Nederland is ingedeeld in groep H met Tsjechië, Argentinië en Congo. Alle poulewedstrijden van het Nederlands team worden gespeeld in het Deense Fredrikshavn. Aan het wereldkampioenschap nemen 32 landen deel.

De speelsteden van het WK zijn Fredrikshavn, Herning, Stavanger, Trondheim en Gothenburg. Dankzij de zesde plaats op het Europees kampioenschap was Nederland rechtstreeks geplaatst voor het WK. De ploeg van bondscoach Per Johansson is door de hoge notering op de ranking ingedeeld in pot 1. Daardoor ontlopen zij grootmachten als Noorwegen, Denemarken, Frankrijk en Zweden in de poulefase. De eerste drie landen uit de acht poules plaatsen zich voor de hoofdronde.

De landen die op de vierde plaats in de poule eindigen spelen om de Presidents Cup en de plaatsen 25 t/m 32. In de hoofdronde spelen de teams uit de groepen A/B, C/D, E/F en G/H drie wedstrijden tegen elkaar. De behaalde punten in de poulefase tegen de doorstromende teams worden meegenomen. De beste twee landen per hoofdronde kwalificeren zich voor de kwartfinales. De halve finales worden gespeeld op 15 december, de finale staat gepland op 17 december.

Loting WK2023:
Groep A (Gothenburg, Zweden) : Zweden, Kroatië, China, Senegal
Groep B (Helsingborg, Zweden): Montenegro, Hongarije, Kameroen, Paraguay
Groep C (Stavanger, Noorwegen): Noorwegen, Korea, Groenland, Oostenrijk
Groep D (Stavanger, Noorwegen): Frankrijk, Slovenië, Angola, IJsland
Groep E (Herning, Denemarken): Denemarken, Roemenië, Servië, Chili
Groep F (Herning, Denemarken): Duitsland, Polen, Japan, Iran
Groep G (Fredrikshavn, Denemarken): Brazilië, Spanje, Oekraïne, Kazachstan
Groep H Fredrikshavn, Denemarken): Nederland, Tsjechië, Argentinië, Congo

Wedstrijdschema Nederland*:
30 november Nederland-Argentinië
2 december Congo-Nederland
4 december Nederland-Tsjechië

*Dit schema is onder voorbehoud

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer