SVZW verliest jubileumduel van Eredivisionist FC Volendam

De opening van het 75-jarig jubileum van SVZW

Zaterdag 8 juli was het zover; de officiële aftrap van het 75-jarig jubileum van onze club, SVZW.

Voor de mensen die de wedstrijd SVZW – FC Volendam gemist hebben, volgt hier een kort verslag vanuit het eigen media-team van SVZW

 

Eredivisionist FC Volendam

De club uit het bekende Volendam reisde zaterdag 8 juli af naar Wierden. Na een bewogen seizoen als Eredivisionist, geëindigd op de 14e plaats onder leiding van Wim Jonk, was het geluk aan haar zijde; handhaving zonder nacompetitie. Het plan bleek gelukt.Nu als voorbereiding naar het nieuwe seizoen, startte men niet alleen tegen SVZW als oefenwedstrijd. Ook de nieuwe leiding onder trainer van Matthias Köhler was de start voor de oranje gekleurde ploeg. Afgelopen seizoen fungerend als assistent-trainer naast Wim Jonk, mocht hij met zijn eerste trainers positie het startsein geven.

Voor trainer Frank Eeftink van SVZW was het tevens een eerste start. Het gaf voor beide ploegen een moment van optimisme. Een nieuwe seizoen. Een nieuwe teamsamenstelling. Een vuurdoop voor beide teams.

 

Symbolische eindstand

Tijdens een uitzonderlijke warme middag op Sportpark ’t Lageveld, gingen beide ploegen om 14.30 van start met als jubileum wedstrijd vanwege het 75-jarige bestaan van SVZW. De wedstrijd stond onder leiding van arbitrale gast duo, geleid door scheidsrechter Bas Nijhuis.

Het bleek een stroeve start, met name ingezet door de 34 graden boven het kunstgras. Het bleef enkel 0-1 in de eerste helft, met een treffer van Ibrahim El Kadiri in de 14e minuut.

Na de rust kwamen beide ploegen met voldoende vocht terug op het veld. FC Volendam speelde in een andere samenstelling met bekende namens als Robert Mühren en Henk Veerman. Uitblinker in deze wedstrijd bleek echter Imran Nazih met 3 assist en 1 doelpunt. Tot de 74e minuut stond het 0-6 voor de bezoekers.

Met start- en invalbeurten van diverse nieuwe spelers uit de eigen jeugd, kwam de motor van SVZW op gang. Ware het niet, dat in de 75e minuut, de vaste waarde Maarten Jansen de eretreffer kon maken. Voor trainer Frank Eeftink en zijn team een mooie opsteker tijdens dit duel. Een symbolische eindstand van 1-6 eindigde tot slot in Wierden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer