Terugblik op geslaagde eerste seizoenshelft bij Sideways Racing Team

De eerste seizoenshelft zit er op voor het BMX Sideways Racing Team. Door de goede voorbereidingen en trainingen, hebben de rijders mooie wedstrijden gereden, zowel landelijk als in de Europese rondes. Alle rijders hebben deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap BMX, dat in Venlo werd gehouden. Alleen de beste 30 rijders van Nederland per leeftijdscategorie mogen hieraan mee doen.Jord Grobben is het hele jaar al goed op dreef en behaalde constant de finales van de BMX Topcompetitie. Tijdens het NK bekroonde hij dit met een tweede plek, een topprestatie! Hij mag zich een jaar lang vice kampioen van Nederland in de categorie 9 jaar noemen.

Noud Falkmann en Seb Luttikhuis weten tijdens de topcompetitiewedstrijden in de categorie 11 jaar steeds vaker de aansluiting te vinden. Regelmatig verbeteren ze zichzelf en komen ze een ronde verder, dus ook voor hen wordt het harde trainen beloond!

Loek Timmermans rijdt in de categorie 8 jaar en zit er telkens goed bij. Hij heeft al meerdere finales in de Topcompetitie behaald en hij heeft veel ervaring opgedaan in de Europese wedstrijden in TsjechiëTygo (categorie 11 jaar) en Lenn Hutten (categorie 9 jaar) zijn de nieuwe leden van ons team. Beide rijden goed voorin mee bij hun leeftijdscategorie. In de tweede seizoenshelft kan dit alleen maar beter gaan!Lyam Maathuis rijdt dit jaar ijzersterk. Hij stond bij elke Topcompetitiewedstrijd in de finale en zelfs bij de Europese wedstrijd in Tsjechië haalde hij twee keer de finale. Hij mag op 6 augustus Nederland vertegenwoordigen op het Wereld Kampioenschap BMX in Glasgow.Op dit momemt is er een kleine zomerstop, waarna we in september starten met de tweede seizoenshelft.Wil je Sideways Racing Team volgen? Dat kan op Facebook, Instagram (@sidewaysbmxracingteam) en TikTok (@sidewaysracingteam).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer