Trainersstaf NKC ’51 compleet en klaar voor nieuwe uitdaging in Hoofdklasse

Bij korfbalvereniging NKC ’51 is de technische staf voor seizoen 2023-2024 inmiddels compleet. Met Geert Hagting is een ervaren, maar ambitieuze trainer voor het tweede team gevonden en de nieuwe hoofdtrainer Dave van Zonderen heeft de training KorfbalTrainer 4, de hoogste opleiding voor korfbal-trainers, onlangs afgerond.

Het eerste team van NKC ’51 beleefde een enigszins teleurstellend laatste deel van het veldseizoen nadat het halverwege bovenaan stond, maar door een nieuwe opzet van de competitie was de 4e plaats voldoende om toch promotie naar de Hoofdklasse af te dwingen. Het tweede team behaalde het kampioenschap in de Reserve Eerste Klasse, wat ook voldoende bleek voor promotie naar de Reserve Hoofdklasse.

Hierdoor zal komend seizoen de unieke situatie zich voordoen dat NKC ’51 met het eerste en tweede team in de Hoofdklasse speelt.

Geert Hagting is een ervaren trainer/coach, die oorspronkelijk uit het noorden van het land komt en als hoofdtrainer onder meer KV Emmeloord en Pallas ’08 heeft getraind. Inmiddels is hij woonachtig in Nijverdal. Na een aantal positieve gesprekken is besloten om volgend jaar de samenwerking aan te gaan met Geert als trainer van NKC ’51 2. Een uitgebreidere kennismaking volgt na de zomer.

De nieuwe hoofdtrainer Dave van Zonderen heeft net een intensief traject van 22 sessies op Papendal achter de rug. Terugblikkend geeft van Zonderen aan dat hij in eerste instantie vooral graag het trainerspapiertje wilde halen, maar dat hij er in de loop van de cursus achter kwam dat hij op sommige gebieden ook echt anders naar coachen ging kijken, vooral door kritisch naar zichzelf te kijken. De trainingen zijn hierdoor veel interessanter geworden en ook maakt hij nu uitgebreide wedstrijdplannen waar de trainingen op aansluiten. Zo is hij minder met randzaken bezig, wat rust geeft tijdens het coachen.

De ervaringen en verse, nieuwe inzichten van zowel Hagting als Van Zonderen, gecombineerd met een ambitieuze groep selectiespelers die allemaal moeten strijden voor hun plekje, bieden alle ingrediënten voor een prettige en hopelijk succesvolle samenwerking. Daarnaast completeren Harco Slettenhaar, Mylène Noordeloos en Onno Knobbe net als afgelopen seizoen de begeleiding van de selectie.

Na een welverdiende zomerstop begint de selectie half augustus met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, dat op zaterdag 10 september van start gaat.

NKC ’51
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer