Voorbereiding eerste klasse Dos ’37 op het seizoen 2023 – 2024

Vriezenveen – Kersverse eerste klasser DOS’37 geniet van een welverdiende vakantie, na het succesvolle seizoen in de tweede klasse J, waarin het na het pakken van een periodetitel, alsnog wist te promoveren. Maandag 14 augustus 2023 start de nieuwe selectie met de eerste voorbereidingen.

 

Vier nieuwe aanmeldingen

De 23-koppige selectie voor het aanstaande seizoen kent vier nieuwe namen, in de personen van Osman Kaan Ates, die vorig seizoen nog tegen DOS’37 speelde, in het geel-zwart van PH. Doelman Michel Drent, Sam Kuipers en Mario Francismouth, die allen vorig seizoen bij DETO actief waren, gaan dit seizoen proberen een plek te veroveren in DOS 1. Laatstgenoemde speler, Mario Francismouth is de oudere broer van jeugdspeler Taiwo Francismouth, die al enkele wedstrijden achter zijn naam heeft staan in DOS 1. De 21-jarige aanvaller verliet DOS’37 op 11-jarige leeftijd om bij FC Twente in de jeugd te gaan spelen. Na twee jaar FC Twente keerde Mario terug bij DOS’37, maar al snel werden zijn kwaliteiten ontdekt door Go Ahead Eagles. Daar verbleef hij tot in de J019-1, waarna hij vorig seizoen aansloot in de selectie bij onze buren.

 

Selectie goed voor 1380 wedstrijden

De selectie bestaat verder uit de volgende spelers, met het aantal gespeelde wedstrijden in DOS 1 achter hun naam: Patrick Nitert 259, Ronald te Morsche 231, Martijn olde Olthof 136, Wout Kikkert 105, Melvin Kemp 93, Glenn Jansen 84, Hidde Boers 74, Shakki Mohamed 64, Twan Schoonewille 63, Marnick Fokke 53, Koen Nijkamp 52, Job Derksen 46, Senna Silva van der Veen 33, Sander Thomas 28, Mark van Pijkeren 28, Jordi Brinkman 15, Olaf de Lange 9, Patrick van den Noort 4, Senna Niezink 3. Samen zijn deze 19 spelers goed voor in totaal 1380 officiële wedstrijden in het vlaggenschip van DOS’37.

 

Technische staf en begeleiding

De technische staf van DOS’37 bestaat het nieuwe seizoen uit hoofdtrainer Jeroen Niks, die zijn vierde seizoen in gaat en hij wordt geassisteerd door Geerten Brinkman en keeperstrainer Arjan Verhoef. De begeleiding zal bestaan uit de teammanagers Bertran Minkjan en Rudi Steinvoort en de verzorgers Mike Huizenga, Marlou Spijkerman en Jip Wiertz.

 

Oefenprogramma DOS 1

Op maandag 14 augustus 2023 gaat de selectie van DOS’37 van start met de eerste training ter voorbereiding op het nieuwe seizoen in de eerste klasse KNVB. Behalve de maandagen, wordt er verder getraind op de dinsdagen, donderdagen en zaterdagen. De eerste oefenwedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 22 augustus tegen HHC Hardenberg O23-1, op het eigen sportpark Het Midden, aanvang 20:00 uur. Zaterdag 26 augustus speelt DOS’37 een wedstrijd in en tegen Nunspeet i.h.k.v. een nederlaagtoernooi, waarbij de club die de Nunspeters de dikste nederlaag toebrengt, de winnaar is. Zaterdag 2 september wordt er gestart met het bekertoernooi, waarbij de tweede en derde bekerwedstrijd wordt afgewerkt op resp. zaterdag 9 en 16 september. Tussendoor zal DOS’37 nog een oefenwedstrijd spelen op dinsdag 12 september, waarbij de tegenstander binnenkort bekend zal worden.

Zaterdag 23 september zal de competitie dan van start gaan. Volgende week zaterdag worden de tegenstanders in de 1e klasse bekend gemaakt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer