Aankomend weekend: 10e editie van de Yu Man Race Obstacle Run

Op zondag 3 september vindt de 10e EDITIE van de YU MAN RACE OBSTACLE RUN plaats. Door het Reggedal, over de Sallandse Heuvelrug, is ook dit jaar een mooi parcours met gave obstakels uitgezet voor vier verschillende afstanden: 5 kilometer, 10 kilometer, 15 kilometer én 21 kilometer. Deelnemers van de 21KM worden uitgedaagd om maarliefst 54 obstakels te overwinnen op het vertrouwde parcours in de bossen van Hellendoorn. 

“Dit sportevent moet niet alleen voor de lopers een fantastische ervaring zijn, wij willen ook dat supporters genieten op deze dag! Het gaat tijdens onze OBSTACLE RUN namelijk niet (alleen) om het behalen van de snelste tijd, maar ook zeker om FUN & BELEVING voor iedereen”, aldus organisator Bas Wispels. Daarom zijn er rondom het parcours diverse HOTSPOTS (o.a. de Wilgenweard, Zwembad Het Ravijn, de Budde, TOI TOI), waar publiek, onder het genot van een drankje en muziek, de deelnemers kunnen aanmoedigen. Ten opzichte van vorig jaar zijn er nu ook meer obstakels per hotspot, waardoor het nog leuker is om daar te gaan kijken en het uitdsgende spektakel te aanschouwen. Ook de evenementenweide, het start- en finishterrein (YU MAN VALLEY), wordt dit jaar TOFFER aangekleed; met 10 obstakels, een zweefmolen, springkussen, foodtrucks, barretjes en DJ’s belooft het een mooi sportival te worden.

Naast YU MAN RACE OBSTACLE RUN Onder de vlag van de YU MAN RACE, zal op zaterdag 2 september, voor de 2e keer de HALF MARATHON (10 kilometer en 21 kilometer trail door de bossen en over de Hellendoornse berg) en aansluitend de KIDS OBSTACLE RUN (1.5 kilometer en 3 kilometer) plaatsvinden.

De HALF MARATHON gaat, net als de OBSTACLE RUN, door de bosrijke omgeving van Hellendoorn. “De gevarieerde ondergrond en hoogtemeters van de Sallandse Heuvelrug maken dit hardloopevenement uniek”, vertelt Bas Wispels.

Na de HALF MARATHON zal het startschot voor de KIDS OBSTACLE RUN klinken. Een leuk parcours van 1.5KM (4 t/m 7 jaar) en 3 kilometer (8 t/m 12 jaar), met veel obstakels door water, wind, modder en schuim.

Meer informatie over de tickets, starttijden, parcours, etc. is te vinden op yumanrace.com.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer