AAV SISU en Preston Palace willen Almelo in beweging krijgen tijdens de 8e editie van de “Almelo Allee Run”

Zondag 17 september 2023 vindt traditiegetrouw de achtste editie van de “Almelo Allee run” plaats. Atletiekclub AAV SISU en nieuwe hoofdsponsor van de Almelo Allee run Preston Palace organiseren samen de run door het mooie en groene buitengebied van Almelo, om zo onder meer een gezonde leefstijl te stimuleren.  

Hardlopers kunnen kiezen voor een afstand die bij hen past, 5 of 10 kilometer. Sinds vorig jaar is er ook een afstand van 2 kilometer waaruit men kan kiezen. Deze afstand is toegevoegd om beginnende hardlopers te stimuleren eens kennis te maken met hardlopen in een wedstrijdvorm. Voor de kinderen is er een speciale kidsrun, waarbij de afstand 1 kilometer is. Ook framerunners kunnen deelnemen aan de run. 

Om beginnende lopers goed voor te bereiden, organiseert AAV SISU een aantal loopclinics. Het einddoel is om 5 kilometer aan één stuk te kunnen hardlopen. De club ziet dat dit het liefst gebeurt tijdens de Almelo Allee run.

De startlocatie is ter hoogte van de ijsbaan bij het zwembad.

De starttijden zijn:

  • 5km: 10:30 uur
  • 10km: 11:15 uur
  • 2km: 12:30 uur
  • 1km (kidsrun): 13:00 uur 

Framerunners starten 2 min voor de hardlopers.

De Almelo Allee is hardloopevent voor iedereen. Nieuw was vorig jaar de 2 kilometerloop. Met de 2 kilometerloop hopen we ook dit de beginnende hardloper te stimuleren eens kennis te maken met het hardlopen in wedstrijdvorm. 

Inschrijven kan via: inschrijven.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer