Dames hebben beet: Bart Stevens nieuwe trainer Vrouwen 1

Vlak voordat de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint is het de Technische Commissie van voetbalvereniging Mariënberg gelukt om een opvolger te vinden voor de gestopte Martin Koggel.

Het eerste elftal van de roodzwarte Vrouwen staat het komende seizoen ‘23/’24 onder leiding van de 49-jarige Bart Stevens. Onder aanvoering van Lex Jaspers verkende de TC de vaarroute op de Vecht een beetje verder richting Zwolle en kwam uiteindelijk uit in Dalfsen, nadat wij jarenlang de vrouwen voetbal knowhow haalden uit het mooie Ommen, maar die springkussen gaat niet meer op!

Dalfsen ja, want Bart Stevens woont in het dorp waar je volgens recent onderzoek het best kunt vertoeven. Althans zo gaven cijfers van het CBS aan. De (gemeente) Dalfsen scoorde het best op allerlei aspecten die van Dalfsen een welvarend dorp maken waar het fijn wonen is.

En waar halen wij de nieuwe oefenmeester vandaan….? Juist ja, uut het pittoreske Dalfsen.

Dat moet een kruisbestuiving gaan worden waar je ‘mevrouw’ tegen zegt, want Stevens is al aardig gepokt en gemazeld als het aankomt op het trainen en coachen van vrouwenelftallen. Nu dus ook voor onze leergierige vrouwen op het Westerpark… Ik voel een win-win situatie aankomen.

Even voorstellen dan maar? Bart Stevens is 49 jaar, getrouwd (denk met zijn vrouw) en samen zijn ze ouders van vier kinderen in de leeftijd van 17 tot 23 jaar. Stevens woont in Dalfsen, dat had je al door, en werkt al 23 jaar in het basisonderwijs als leerkracht. Vroeger begon hij met voetballen bij WHC in Wezep. Hij loopt in zijn vrije tijd graag hard en is een verdienstelijk kunstenaar. Wellicht kan hij ons vrouwen-elftal tevens kleur en een smoel geven. Zijn trainersloopbaan startte hij bij ASC’62 op sportpark Gerner waar Bart meerdere selectieteams van zijn oefenstof voorzag. Hij haalde al snel zijn TC3, dat heet tegenwoordig UEFA C. Nadat hij MO19 (Meisjes onder 19) onder zijn hoede kreeg werd de interesse om meer dameselftallen te trainen/te coachen gewekt!

Niet lang daarna verkaste hij naar het mooie Heino om daar de vrouwen van de plaatselijke voetbaltrots vv Heino te gaan trainen. Destijds speelden deze dames 1e klasse (!!) De jaren na Heino trainde hij weer bij ASC’62 en was hij ondermeer actief bij de diverse jeugdelftallen van zijn eigen kinderen. Maar het trainersbloed bleef kruipen en daarom ging Bart in het naburige dorp Nieuwleusen de vrouwen 1 coachen, daar heeft Stevens vier jaar gebivakkeerd op sportpark ’t Klaverblad bij de oranjehemden.

En nu, na een voetbalstop van anderhalf jaar vindt Bart Stevens het weer tijd om aan de slag te gaan bij een fijne en fanatieke voetbalclub. Hij omschrijft onze vereniging als een mooie en gemoedelijke club en hij hoopt met zijn kennis en (technische) vaardigheden een steentje bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van onze talentvolle Dames 1. Hij wil graag bovenin in de 4e klasse meedraaien, dat is ondermeer één van zijn doelstellingen. Verder hoopt hij een rol te kunnen spelen in de ontwikkeling van de gehele meisjes/vrouwenafdeling die volgens de nieuwe trainer Stevens al flink aan de weg aan het timmeren is geslagen. De TC van Mariënberg is blij dat Stevens de ‘hamer’ durft op te pakken in Mariëberg en onze meisjes/vrouwen/dames voetballend graag van allerlei kanten wil bijspijkeren. Spiekerse! Wij heten Bart van harte welkom bij onze roodzwarte club, heel veel succes en vooral veule wille!

(AD)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer