Deelnemers van formaat in 22ste editie Schröder Masterclass

Titelverdedigster Zoe Osterhoff krijgt dinsdag 22 augustus tijdens de 22ste editie van de Schröder Masterclass met geduchte tegenstanders van doen. De Duitse winnares van 2022 moet het op het Tubbergse kerkplein opnemen tegen een keur aan sterke opponenten. Alleen al vanuit haar uitvalsbasis de BWG Stables zelf krijgt ze concurrentie van formaat. Gerco Schröder en de Engelse amazone Jodie Hall McAteer, vorig jaar tweede en derde, zijn er uiteraard weer bij. De Engelse zegevierde dit jaar in de Grote Prijs van Ommen. Ook Matt Garrigan verschijnt opnieuw aan de start. De Ier was enkele weken geleden de beste in de Grote Prijs van het CSI4* in Praag. Collega Linda Portychova uit Tsjechië won daar een van de belangrijkste andere rubrieken. Ook Lars Schröder, stalruiter bij Peter Olthof, is net als in 2022 van de partij.

Meervoudige winnaars
De ‘Tubbergenaren’ krijgen te maken met de oppositie van onder anderen drievoudig winnaar Eric ten Cate en van Tom Brinkman, die twee keer won en enkele weken geleden in Diepenheim imponerend eerste werd bij het masterspringen. Bas van der Aa, Conor Drain, Wesley ter Harmsel, Hessel Hoekstra, Noëlle Klokman, Gerben Morsink, Stijn Roelink en Rob Scherphof zullen eveneens een serieuze gooi doen naar de hoofdprijs van 2000 euro.

Voor de ontknoping van de Schröder Masterclass vormt het plein voor de St. Pancratius Basiliek in Tubbergen al vanaf zaterdag 19 augustus het decor voor een zeer gevarieerd aantal wedstrijden, shows en muzikale optredens. U leest er over in deze special.


Het podium na de Masterclass in 2022. Zoe Osterhoff viert uitbundig haar overwinning, geflankeerd door Jodie Hall McAteer en Gerco Schröder.

Tom Brinkman stelde in Diepenheim met Kentucky zijn kandidatuur voor een derde zege in Tubbergen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer