Golden Oldies weerzien met bekenden op de Schröder Masterclass

De springtuin voor de Sint Pancratius Basiliek in Tubbergen is op de maandag van de Schröder Masterclass het domein van de strijd tussen de Golden Oldies. Maximaal 18 kandidaten verschijnen op 21 augustus in de ring op een parcours met hindernissen vanaf 90 centimeter tot uiteindelijk 1,20 meter. De amazones moeten 35 jaar of ouder zijn, de ruiters minimaal veertig jaar. In tegenstelling tot voorgaande edities is er dit keer geen voorronde. “We beginnen meteen aan de wedstrijd, die bestaat uit twee ronden en een barrage”, legt Jeanette  Vlierman-Koekkoek uit. De Denekampse nam vorig jaar het wedstrijdsecretariaat van de Golden Oldies over van Marian Boerman.

Door een aantal blessures kon ze tot haar spijt enkele jaren zelf niet als amazone te paard in Tubbergen. Net als haar man Boudewijn gaat ze dit keer wel weer van start. Ze zijn niet alleen lid van de Molenruiters in Saasveld, maar ook van de twintig leden tellende 40+ club in hun woonplaats Denekamp. In het verleden behaalde ze al twee keer een derde plek in Tubbergen. “Het is leuk als je een hobby kunt delen en met z’n tweeën kunt meedoen. Je bent ook wel eens elkaars concurrent tijdens een wedstrijd, zoals nu bij de Golden Oldies.”

De derde helft
Voorop staat voor haar echter dat het programmaonderdeel zonder problemen verloopt. “Natuurlijk doet iedereen zijn best om lekker mee te rijden en wordt er best hard gereden en gestreden om die eerste prijs, maar het belangrijkste is dat iedereen heel aan de finish komt. Dat geeft een beter gevoel dan wanneer je hoog moet springen en het niet goed gaat. Iedereen doet ook mee voor de gezelligheid en geniet net zo veel van de derde helft.”

De strijd bij de Golden Oldies is elk jaar opnieuw een weerzien met oude bekenden. “De sfeer is altijd erg leuk en gemoedelijk. Iedereen gunt elkaar dan ook alles. Je springt in een heel kleine piste middenin het dorp. Er is veel geluid van de muziek en veel paarden vinden het daarom best spannend.” De strijd bij de Golden Oldies werd vorig jaar gewonnen door Marjolijn Groener-Stamsnijder. Voor maandag 21 augustus staan de namen van Tonnie Broekhuis, Johannes Doetkotte, Boudewijn Koekkoek, Jos Koerhuis, Miriam Kruders, Jan Lokamp, Tonnie van Mispelaar, Eddy en Frank Nieuwhuis, René Plas, Haike Rikmanspoel, Sylvie Ruissen, Melanie Schoenmaker, Marijke Tiehuis,  Henk Veldhuis en Jeanette Vlierman-Koekkoek op de voorlopige startlijst, die nog wijzigingen kan ondergaan.


Jeanette Vlierman-Koekkoek blij met haar derde plaats bij de Golden Oldies in 2019.

Tekst: Willem Pfeiffer / www.hippischtwente.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer