Heerlijk debuut TVC ’28 in Vierde Divisie

TVC ’28 maakte haar debuut in de 4e divisie met een uitwedstrijd tegen Longa ’30. De ploeg uit Lichtenvoorde werd onder leiding van trainer Dennis van Toor vorig seizoen 5e in de zondag 4e divisie.

Op Sportpark de Treffer in Lichtenvoorde werd afgetrapt om 14.00 uur. TVC ’28 deed dit zonder de geblesseerden Maarten Booijnk en Stef Snijders. Mick Schlepper was er niet bij vanwege een schorsing overgehouden aan vorig seizoen. TVC ’28 begon prima aan de wedstrijd kwam al in de 2e minuut op voorsprong. Jeffrey Huizinga gaf een een lange bal op Mart Groothuis die vervolgens de keeper passeerde en binnenschoot. Het was Longa’30 dat in de 5e minuut een strafschop kreeg en die benutte na licht vasthouden van een tegenstander door Koen Fleer. TVC ’28 kreeg vervolgens de beste mogelijkheden door goed opgezette aanvallen. Mogelijkheden via Okke Schepers, Jelle Leenders, twee keer Wessel Hofste en Sam Holsink, die in de 38e minuut voor de geblesseerde Mart Groothuis inviel. Longa ’30 werd door middel van lange ballen veel gevaarlijk. Dit leidde voor rust tot twee mogelijkheden voor Longa ’30. Gezien de kansen en het betere voetbal had TVC ’28 moeten rusten met een voorsprong.

In de 2e helft was de eerste kans weer voor de ploeg uit Tubbergen. Uit een corner werd de bal op miraculeuze wijze uit het doel getikt naar een inzet van Koen Fleer. In de 59e minuut pareerde Wouter Goos prima een inzet van Longa ’30. 20 minuten voor tijd kwam TVC ’28 verdiend op voorsprong na een werkelijk schitterende volley in de rechter boven hoek door Daan Geerts. Vlak daarna kwamen Stefan Huiskes en Stef Roelofs in het veld voor Jeffrey Huizinga en Niek Staarink. Toch liet TVC ’28 zich verrassen. Vanuit een cornerbal werd de bal niet goed weggewerkt en werd deze van dichtbij binnengeschoten. TVC ’28 gaf nog maar eens weer gas. Het was Marijn Frons die Sam Holsink op de 16 meter aanspeelde en die vervolgens de meer dan verdiende 2-3 binnenschoot. Longa ’30 probeerde nog maar weer eens met lange ballen gevaar te stichten maar TVC’28 gaf niets meer weg. Een prima en verdiend debuut in de 4e divisie. Volgende week speelt TVC ’28 om 14.00 uur thuis tegen VVOG uit Harderwijk.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer